Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 mei 2018

NEO krijgt het in acute degradatienood verkerende KOSC op bezoek

Na een mooie 3-0 overwinning op Reutum op de woensdag voor Hemelvaart mag NEO zondag weer in een thuiswedstrijd aan de bak, de een na laatste van het seizoen. Het Ootmarsumse KOSC is de tegenstander en net als tegen Reutum zijn de uitgangsposities van beide teams totaal anders, maar dat geldt helemaal voor KOSC.

De ploeg uit de Siepelstad verkeert in zwaar weer en er moeten in de laatste drie duels (waaronder uit bij Suryoye op de slotdag) topresultaten geboekt worden om niet voor de tweede achtereenvolgende keer te degraderen. Waar de degradatie vorig jaar wellicht vrij onverwacht kwam loopt KSOC eigenlijk het hele seizoen al een beetje achter de feiten aan. De sterk verjongde ploeg, die wel weer af en toe aangevuld wordt met “oude rotten uit het vak”, ziet het kwartje steeds weer de verkeerde kant op vallen en, maar een gegeven moment is dat natuurlijk geen toeval meer. De ploeg van Peter de Vries komt erg moeilijk tot scoren, hetgeen geïllustreerd wordt door de laatste vijf wedstrijden waarin maar een keer gescoord werd en dat was ook nog uit een strafschop. Ook loopt het team nogal eens tegen schorsingen aan, hetgeen in hun benarde positie ook weer niet zo heel gek is.

NEO is nog steeds in de race voor de derde plek met vijf punten voorsprong op Sc Enschede, maar met een goede serie zou zelfs een rol van betekenis gespeeld kunnen worden in de laatste periode waarin op dit moment de Tukkers, Eilermark alsmede Reutum de beste papieren hebben. Onderaan de ranglijst boekte Oldenzaal een zeer nuttige overwinning op Losser, maar beide teams blijven, net als Reutum, Juventa, DSVD en KOSC in de gevarenzone.

Tegen Reutum startte NEO moeizaam, maar toen de mannen van van Holland eenmaal op voorsprong waren gekomen kwam er bepaalde rust in het spel en kreeg de thuisclub de bijna volledige controle. De 3-0 eindstand was het verdiende resultaat, zeker omdat de ploeg na de 2-0 ruststand de score niet alleen uitbouwde, maar verdedigend ook nauwelijks iets weggaf.

Zowel tegen Oldenzaal en Reutum viel het spel van de voor de tweede keer in de basis startende Jesse Keur in positieve zin op. De frêle , technisch begaafde middenvelder heeft altijd overzicht en rust aan de bal en heeft op die manier een grote toegevoegde waarde voor de NEO-selectie.

NEO heeft, met nog drie wedstrijden te gaan, officieel nog vier punten nodig en daar kan zondag en mooie start mee gemaakt worden. Als dat gepaard gaat met een aantrekkelijke wedstrijd zou dat helemaal mooi zijn.

NEO 2 speelt zondag thuis tegen Grol 2 dat op gelijke hoogte staat met de mannen van Ben van Rijn. VR1 speelt pas laat, om 13.00 uur bij SV Almelo dat onderaan staat.

 

Reacties