Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 november 2018

NEO krijgt het KVV Losser van Gerard Bos op bezoek

Elke tegenstander die op bezoek komt op ’t Wooldrik krijgt een warm welkom, maar aan de tegenstander van zondag, KVV Losser, kleeft natuurlijk iets speciaals. Gerard Bos heeft de leiding over de grootste club van het grensdorp en zoals de meesten mensen wel zullen weten zwaaide Bos gedurende een periode van vier jaar de scepter over NEO’s hoofdmacht, een periode waarin een glorieus kampioenschap werd behaald, maar helaas ook een degradatie. Later was de Haaksbergenaar ook nog eens korte tijd interim-coach van NEO.

Losser werd in de zomer van 2018 geconfronteerd met het vertrek van een aantal spelers waarbij buurman AJC’96 in Losser’s ogen de boosdoener was. Hoe het ook zij, aan Gerard Bos en zijn staf de schone taak met name veel jeugd in te passen en daar een team van te maken. Daar lijken ze in Losser langzamerhand aardig in te slagen. Het team heeft een erg jeugdige basis en met Tim Damhuis en Sander van der Meer ook de broodnodige routine. Een team waarmee ze in Losser nog jaren vooruit kunnen.

Nadat Losser in de openingswedstrijd van Victoria’28 won gingen van de daaropvolgende zeven duels er maar liefst zes verloren. Alleen bij Reunie werd de volle buit gepakt. Soms waren de verliezen nipt, af en toe duidelijk. Afgelopen zondag daarentegen verrichtte Losser een erg goede prestatie door thuis tegen Saasveldia dik verdiend met 3-1 te winnen. Dat de ploeg ook een stuk veerkracht heeft bleek uit het feit dat er eerst een achterstand diende te worden weggewerkt.

NEO speelde in Goor tegen Twenthe voor de rust waarschijnlijk de beste helft van het seizoen. De thuisclub kwam er totaal niet aan te pas en ondanks dat de 0-1 relatief lang op zich liet wachten leed het eigenlijk geen twijfel wie uiteindelijk met de winst aan de haal zou gaan. De 0-7 is dan wel heel fors, maar in tegenstelling tot het duel tegen Saasveldia waarin ook zeven keer gescoord werd, was de zege in Goor niet eens geflatteerd en in verhouding met het spelbeeld. Jochem Stam en Ron Spoler tekenden voor een hattrick, terwijl ook Rick ten Tusscher uiteraard weer zijn goaltje meepikte.

Maar zoals bekend geven in het verleden behaalde resultaten geen enkele garantie voor de eerstkomende speeldag. Uiteraard zal NEO zondag als favoriet starten en zal daar ook niet voor weglopen, maar met wedstrijden tegen LSV in het achterhoofd heeft NEO werkelijk geen enkel recht op het halfbakken benaderen van welke tegenstander dan ook. Gerard Bos zal zijn team ongetwijfeld uitstekend preparen voor het duel, want ook voor hem zal het bezoek aan ’t Wooldrik een speciaal tintje hebben.

Natuurlijk hopen we op een aantrekkelijk en sportief duel waarin NEO best de vijfde zege op rij bij mag schrijven, zodat de positie op de ranglijst minimaal geconsolideerd kan worden.

Ook Losser heeft een voorbeschouwing gemaakt. Die staat hier

 

 

Reacties