Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 april 2016

NEO krijgt het sterke Sp. Overdinkel op bezoek

De laatste loodjes van het seizoen breken aan. Na de overwinning bij de buren van BVV Borne is de uitgangspositie van NEO door het onverwachte verlies van Saasveldia in de Lutte nog rianter geworden. Oldenzaal won wel, afgetekend bij Heracles, en is nu NEO’s naaste belager geworden. De ploeg van Clemens Zwijnenberg heeft tien punten achterstand met nog vijf wedstrijden te gaan.

De tegenstander van zondag is Sp. Overdinkel, het team van Rob Bakker. Een geduchte tegenstander ook nog want de club uit het grensdorp heeft alles nog in eigen hand om de nacompetitie te halen. Via het kampioenschap zal dat vrijwel zeker niet meer lukken, maar via de derde periode dan wel de eindstand ligt alles nog open.

In Overdinkel behaalde NEO indertijd een zwaarbevochten 2-4 zege, mede door drie benutte penalty’s van Pascal van Berkum, dit na een vroege achterstand, overigens ook uit een strafschop. Overdinkel liet toen zien over een gedegen team te beschikken dat het NEO met name defensief erg lastig maakte. Spits Youri Klein Robbenaar is sinds afgelopen weekend zelfs gedeeld topscorer van de vierde klasse A met 16 doelpunten. Na de 1-2 ruststand had de thuisclub diverse mogelijkheden terug te komen in de wedstrijd maar liet dat gelukkig na. Het duel stond overigens in het teken van erbarmelijke omstandigheden, want behalve dat het voortdurend regende en enorm waaide had het bijveld van Overdinkel veel weg van een omgeploegde akker. In het tijdperk van kunstgras kun je je dat bijna niet meer voorstellen.

Zoals gezegd deed NEO goede zaken door Borne ruim te kloppen. De 5-0 werd natuurlijk nadrukkelijk beïnvloed door de twee rode kaarten aan geelzwarte kant. Dat NEO pas twintig minuten voor tijd definitief afstand nam mag het team zichzelf aanrekenen, maar het elftal is feitelijk nooit in de problemen geweest. Mooi was het om te zien dat Jochem Stam, na er een aantal keren dichtbij te zijn geweest, zijn eerste goals voor de hoofdmacht maakte, waarbij dat de tweede een echte beauty was.

Uiteraard kun je in deze voorbeschouwing uitgebreid gaan uit gaan pluizen over wanneer NEO een mogelijk kampioenschap binnen kan slepen, maar laten we ons beperken tot de constatering dat er nog zes punten aan het totaal moeten worden toegevoegd, er vanuit gaande dat de achtervolgers verder geen steken laten vallen. Bij winst van NEO zullen komend weekend zowel Oldenzaal als Saasveldia moeten verliezen en die kans lijkt niet al te groot.

Als de toeschouwers een net zo spectaculaire wedstrijd te zien krijgen als in Overdinkel indertijd zullen ze tevreden naar huis gaan waarbij we uiteraard hopen dat de drie punten in Borne zullen blijven.

Reacties