Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 oktober 2017

NEO krijgt het versterkte Oldenzaal op bezoek

Hetzij in de vierde dan wel de derde klasse, Oldenzaal is al jaren een gewaardeerde tegenstander van NEO. De mensen van het Hulsbeek handhaafden zich vorig jaar ternauwernood in de vierde klasse. Nadat Borne in de nacompetitie met thuis met 5-1 werd geklopt was het op ’t Wooldrik toch nog enorm billen knijpen. De thuisclub won met 3-0 en had het verschil bijna weg weten te werken. Dat zou een vervelend afscheid geweest zijn voor scheidend trainer Clemens Zwijnenberg die naar Emos vertrok. Opvallend was het voor sommigen wellicht dat Joost Klein Buursink, die bij zijn aanstelling nog als speler deel uitmaakte van de selectie, de scepter inmiddels heeft overgenomen.

Klein Buursink zag zijn team in de breedte een stuk sterker worden o.a. met de komst van een aantal spelers van Quick’20, waarvan Kevin Winkelhuis met afstand de meest opvallende is. Winkelhuis heeft met name bij Quick’20 zijn sporen verdiend in de top van het amateurvoetbal, maar heeft na twee wereldreizen besloten op een wat lager niveau te gaan spelen bij plaatsgenoot VVO. Een mooie aanwinst voor de blauwwitten.

NEO liet afgelopen zondag de meest opvallende uitslag van het weekend noteren door met het kleinst mogelijke verschil te winnen bij SC Enschede, op voorhand een van de favorieten voor de titel. Dat laatste verandert ook niet, want de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de thuisclub voor rust best op voorsprong had kunnen komen. Een veldoverwicht kon niet worden gekoppeld aan een goal door goed en geconcentreerd NEO-verdedigen en een paar mooie reddingen van Bob Peterman.

Na de thee ging de strijd meer gelijk op en oogde NEO op het eind frisser dan Sportclub. Na de magnifieke goal van Mauro Lohuis moesten de gastheren komen, de poorten openend voor NEO-counters. Omdat de meest grote kansen niet werden benut bleef het tot eind spannend, maar echt in gevaar kwam NEO niet meer.

Negen uit drie, wie had dat gedacht na het vertrekken van het hele middenveld? Samen met andere topfavorieten Barbaros en Suryoye is NEO de trotse koploper en hoopt dat uiteraard zo lang mogelijk vol te houden.

Oldenzaal begon erg stroef aan het seizoen en verloor van Juventa en Sc Enschede. Afgelopen zondag leek een hernieuwde nederlaag op te leveren, maar een 0-3 achterstand tegen Avanti werd omgezet in een 3-3 remise. Dat zal het team ongetwijfeld een boost geven. Oldenzaal kan vrijwel altijd kan bogen op een uitstekende wedstrijdmentaliteit en het team heeft een aantal spelers die het verschil kunnen maken. Routinier Sahin is er eentje van.

We hopen dat we een leuke pot voetbal gaan zien en wie weet kan NEO zonder puntverlies blijven.

Na het eerste puntverlies bij Winterswijk probeert NEO 2 de draad weer op te pikken tegen Varsseveld. Ook VR 1 heeft een koppositie te verdedigen. De ploeg speelde nog maar twee keer en gaat bij Markelo proberen de maximale score te handhaven.

Reacties