Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 maart 2015

NEO krijgt les in effectiviteit van Enter

Na een mooie teamprestatie begon NEO ongewijzigd aan de wedstrijd tegen Enter. Je zou een gedreven NEO verwachten maar ondanks dat de ploeg van van Holland veel balbezit had, werd daar eigenlijk te weinig mee gedaan en maakte het elftal een tamme indruk en dat was jammer, want er was best wat te halen geweest tegen de club uit het klompendorp. Nu bleef het in de eerste helft bij een kopbal van Kees Vreeswijk net over, twee “bijna eigen goals” na strakke voorzetten en een mooie knal van Tim Bijker op de onderkant van de lat. Dat was het helaas. Enter liet zien hoe het wel moest. Na een klein half uur scoorde Justin Alink met een droge schuiver de 0-1 na zijn tegenstander te hebben uitgekapt. Tien minuten later was het al 0-2. Een keurige aanval werd in de verre hoek afgewerkt door Jules Wegdam, NEO met een kater de rust insturend.

Het eerste deel van de tweede helft gaf een totaal ander spelbeeld. NEO, waar Bas Smits inmiddels in de ploeg gekomen was, drukte Enter volledig vast op eigen helft en tussen de 55e en 65e minuut kreeg de ploeg legio mogelijkheden om de 1-2 te scoren. Een onnauwkeurige slotpass en diverse schoten die niet moeilijk genoeg waren om doelman Brinks te verschalken. Met name Wout Deterd en Tim Bijker waren een paar keer dichtbij een treffer. Naarmate de tijd vorderde werd het spel helaas gehaaster en onnauwkeuriger en ook het inbrengen van Jochem Stam en Robin Oude Kamphuis bracht daarin niet echt een andere wending. Ook Enter creëerde nog een paar mogelijkheden, waarbij Bob Peterman nog een vrije trap fraai overtikte. Dat opnieuw Wegdam vlak voor de tijd nog 0-3 naast Bob prikte, maakte de druiven extra zuur, maar had verder louter statistische waarde.

Zoals hier al vaker gememoreerd doet NEO voetballend voor weinig ploegen onder in 4A, maar zolang dat vermogen niet gepaard gaat met 100% wedstrijdmentaliteit en de kwaliteit om voor de goal een “killer” te zijn is elke tegenstander lastig. NEO wacht nog vijf wedstrijden, te beginnen met de uitwedstrijd tegen UD W komende zondag. Daar werd thuis ruim van gewonnen en hopelijk kunnen de 3 punten ook nu op NEO’s conto worden bijgeschreven. Aanvang op de Echelpoel in Werselo is, zoals bijna overal, om 14.00


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties