Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
26 november 2015

NEO krijgt subtopper SV Almelo op bezoek

Na een rustweekend waarin in de vierde klasse A slechts één wedstrijd werd gespeeld (Heracles tegen Berghuizen eindigde in 1-1) wordt de competitie weer opgepakt met een volledig programma. NEO ontvangt daarin SV Almelo, een team dat nogal wisselende prestaties neerzet.

NEO gebruikte het weekend zonder competitieverplichtingen goed door vrijdagavond te oefenen tegen tweedeklasser Achilles ’12. In een leuke wedstrijd tegen de ploeg waarvoor Rogier Lohuis en Rogier Olthof tegenwoordig uitkomen werd een verdienstelijk 3-3 gelijkspel behaald. Veel  spelers kregen wedstrijdminuten en daaruit bleek dat Jan Willem van Holland diverse opties beschikbaar heeft mocht het tot blessures of schorsingen  komen.

Tegenstander SV Almelo presteert zoals gezegd nogal wisselend. Mooie overwinningen tegen RSC, Enter en Heracles, maar in de vorige competitieronde werd er een verrassende thuisnederlaag geleden tegen Vasse. Hoewel, verrassend? Ook NEO leverde thuis immers de drie punten in tegen de Vassenaren.

Almelo heeft in Rick Bekke de topscorer van 4A in de gelederen. De oud-speler van PH en Stevo maakte deze zomer de overstap vanuit Geesteren naar de club onder de rook van het Polman-stadion. Bekke heeft inmiddels tien keer gescoord en scoorde in twee achtereenvolgende weken zelfs een hattrick. Daarmee neemt hij een zeer fors deel van de zestien gescoorde doelpunten van Almelo voor zijn rekening. De NEO-defensie is dan ook gewaarschuwd voor deze kopsterke spits.

NEO zelf deed uitstekende zaken  door de laatste uitwedstrijd tegen achtervolger Sp. Overdinkel met 4-2 te winnen en aldus het gat met de club uit het grensdorp tot zeven punten te vergroten. Pascal van Berkum benutte drie strafschoppen in een overigens zeer sportieve wedstrijd die op een nagenoeg onbespeelbaar veld werd gespeeld. Door de stand op de ranglijst is NEO voor iedereen de te kloppen ploeg geworden en daarmee om te gaan is een uitdaging op zich. Goed voetballen is één, maar omgaan met de extra strijd die tegenstanders ongetwijfeld aan de dag zullen leggen hoort ook bij de voorwaarden om een duel succesvol af te ronden. De boeiende wedstrijd in Overdinkel gaf aan dat NEO daarin een forse stap heeft gemaakt, want de soms forse duels werden niet ontlopen. Hopelijk kan na zondag de negende overwinning op rij worden bijgeschreven; het zou een tamelijk unieke serie worden langzamerhand.

Uiteraard bent u van harte welkom om te kijken of het NEO gaat lukken de drie punten in eigen huis te houden. Aanvang is uiteraard om 14.00 uur.

Ook dit keer spelen twee F-teams (om 12.30 uur) een voorwedstrijd. NEO F2 neemt het op tegen Almelo F1. Dat team staat bovenaan in de tweede klasse en kan zaterdag wellicht kampioen geworden. Tegenstander is een directe concurrent, Twenthe Goor F1.

NEO 2 pakt de draad weer op tegen het in degradatiezorgen verkerende MVV ’29 2. Ook in de klasse van het tweede moet er elke week volle bak gespeeld worden, want ook daar kan vrijwel iedereen van elkaar winnen.

Reacties