Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
09 september 2016

NEO krijgt Suryoye-Mediterraneo op bezoek

Na de redelijk geslaagde seizoensouverture in Hengevelde komt er komende zondag een kleurrijke club naar ’t Wooldrik.

Suryoye-Mediterraneo werd, zonder de toevoeging Suryoye, in 1965 opgericht door immigranten van vooral Italiaanse komaf. De club speelde lange tijd in de anonimiteit van de toenmalige TVB en ook toen die onderbond opging in de KNVB bleef de zesde klasse meestal het plafond. In 2009 promoveerde de club naar de vijfde klasse en toen Suryoye aan de naam werd toegevoegd ging het snel. De ene promotie volgde de andere op en de club speelde twee seizoenen geleden in de tweede klasse.

Wat er toen gebeurde binnen de vereniging werd breed uitgemeten in de pers. Een in opspraak geraakte trainer en een groot deel van de selectie die vertrok na een conflict met het bestuur. Alsof dat nog niet genoeg was degradeerde de club kansloos naar de derde klasse. Afgelopen jaar leken ze kanshebber voor promotie, mede door het aantrekken van ex-betaalde voetballer Chris Cicek. Na veel goals in het begin raakte die echter zwaar geblesseerd en Suryoye kwam niet verder dan de tiende plaats.

Met niemand minder dan Theo Vonk aan het roer en nogal wat nieuwe gezichten lijkt Suryoye ook dit jaar kandidaat voor de bovenste plekken. Het “kleine” Reutum dat al tijden geweldig presteert nam in de openingswedstrijd echter de drie punten mee uit Enschede, maar de ploeg van Vonk leek echter nog lang niet compleet te zijn (Marco Aydin en Benjamin Can zullen tegen NEO wel weer spelen), zodat de nederlaag wellicht een incident is.

Dan NEO. De ploeg van Jan Willem van Holland haalde niet het maximale uit het bezoek aan WVV’34. Het team oogde gretig, kende een lastig eerste kwartier, maar bleek in de rest van de partij bovenliggend. Vorig seizoen bleek dat bijna altijd garant te staan voor drie punten, maar nu werden twee slordigheden aan NEO-kant meteen afgestraft.

Door een aantal blessures startte Jochem Stam in de basis en de jongeling bleek een plaag voor zijn tegenstanders. Bijna had hij de winnende treffer nog gescoord, maar na een door hemzelf gecreëerde mogelijkheid raakte hij net iets uit koers.

Het zou een mooie opsteker zijn voor de jongen ploeg als het eerst thuisduel succesvol wordt. Suryoye zal een pittige tegenstander blijken, maar NEO heeft voldoende potentie om het de meeste ploegen in 3A lastig te maken. FC Twente en Heracles spelen zaterdag al, dus eigenlijk is er niet dat u tegenhoudt NEO 1 aan te komen moedigen. De aanvang is uiteraard weer om 14.00 uur. Tot dan!

Het uiterst jonge NEO A1 opende sterk door ATC ’65 met 3-2 te verslaan. Ben van Rijn en zijn mannen gaan komende zondag op bezoek bij Emos dat in de eerste wedstrijd gelijkspeelde tegen Saasveldia . In Enschede wordt om 10.30 afgetrapt.

Reacties