Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
03 december 2017

NEO krijgt ultieme les in effectiviteit van FC Suryoye: 1-5

De Suryoye-twitteraar meldde in de rust: “Drie keer voor de goal van NEO geweest en 3-0 voor. Zeer geflatteerd, maar wel lekker”. De waarheid als een koe. Waar NEO een aantal mooie kansen liet liggen was Suryoye wel effectief. Twee keer met nadrukkelijke hulp van NEO, dat wel.

De eerste minuten gebeurde er weinig op ’t Wooldrik. Suryoye begon wat afwachtend en NEO creëerde het eerste gevaar pas na een kwartier. Een mooie aanval via Steven Zonder en Bjorn Tijhuis leverde een voorzet op die net niet gecontroleerd kon worden door Ron Spoler. De mooiste aanval van het eerste bedrijf ontstond vlak daarna. Bas Smits bediende Ron Spoler die Jochem Stam aan het werk zette. Diens voorzet kon net niet tot doelpunt omgezet worden door de instormende Pascal van Berkum.

Volledig uit het niets kwam Suryoye op 0-1. Een schotpoging van Lucas Aydin werd geblokt door Steven Zonder, maar de bal vloog met een vreemde curve over Bob Peterman de verre hoek in: 0-1

NEO probeerde zich te herpakken en kreeg twee mooie kansen op 1-1. Eerst kopte Bas Smits net naast na een hoekschop van Jochem Stam en even later kopte Ron Spoler de bal na een pass van achteren door op Pascal van Berkum die alleen voor de goalie voor eigen succes ging in plaats van de vrijstaande Jochem Stam te zien. Doelman Reinds kwam nu als winnaar uit de bus.

Goals als de 0-2 zie je zelden. Tim Bijker speelde vanaf een meter of 30 vrij hard terug op Bob Peterman. Tot ontzetting van de NEO-aanhang bleek de goalie niet bij machte het leer te keren en hobbelde de bal bij de tweede paal binnen. Hoe help je de tegenstander nog beter het zadel in.

Toen korte tijd later de NEO-defensie niet daadkrachtig ingreep kon Brian Hanna een rebound ook nog verzilveren tot de 0-3, NEO met een verdoofd de kleedkamer insturend, zeker omdat vlak voor de rust een ingekopte hoekschop ook nog eens van de Enschedese doellijn werd gehaald. Een eerste helft waarin het kwartje voortdurend de verkeerde kant opviel voor NEO.

In de tweede helft verdient de ploeg van Jan Willem van Holland een enorm compliment waarop met een enorme drive werd geprobeerd iets aan de achterstand te doen. Al na vijf minuten verscheen Jochem Stam alleen voor Reinds, maar zijn rechterbeen bleek niet zo nauwkeurig als zijn linker en de goalie redde ternauwernood. Vlak daarna liet Ron Spoler een voorzet slim lopen, maar Pascal van Berkum zag zijn schot gekraakt.

Omdat NEO steeds aanvallender ging spelen kreeg Suryoye heel veel ruimte en dat was voor geslepen spelers als Marco Aydin een kolfje naar de hand. NEO kon dat in eerste instantie goed neutraliseren en rook kansen toen de ploeg op 1-3 kwam. Nadat eerst een voorzet van de ingevallen Stijn Baars net niet ingetikt kon worden kopte Steven Zonder raak uit een hoekschop. Nog twintig minuten resteerden.

Helaas kon NEO geen slotfase afdwingen zoals tegen Avanti. In tegendeel, Suryoye strafte twee keer een foutieve breedtepass van NEO genadeloos af. Eerst was het Diego van der Weide die Bob Peterman met een mooie schijnbeweging verschalkte en wat later strooide uitblinker Marco Aydin nog wat extra zout in de wonden door zelf simpel de 1-5 binnen te schuiven.

Het is lang geleden dat NEO zo’n forse nederlaag moest incasseren. Het technisch sterke en ervaren Suryoye deed dát wat NEO nogal eens nalaat, de kansen WEL benutten. Uiteraard is de overwinning van de ploeg van Walter Weghorst zeer verdiend, maar als NEO wat scherper was geweest had het veel langer spannend kunnen blijven.

Gelukkig verlies je met zulke nederlagen ook “maar” drie punten en volgende week is er kans op revanche als NEO naar de noabers van Saasveldia gaat, dat ook flink klop kreeg deze speeldag. Avanti was met 6-2 te sterk. Kans op eerherstel voor beide teams dus.

NEO 2 leed een  3-1 thuisnederlaag tegen RKZVC, terwijl NEO VR1 gelijk speelde tegen Diepenheim: 1-1

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum

 

 

Reacties