Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
07 juni 2019

NEO kruist opnieuw de degens met de Tukkers, nu voor de nacompetitie

Na de mooie en verdiende overwinning op Epe speelt NEO komende tweede pinksterdag opnieuw een thuiswedstrijd. Competitiegenoot de Tukkers uit Albergen komt naar ’t Wooldrik en dat betekent de tweede geduchte tegenstander op rij.

NEO speelde een uitstekende eerste helft tegen Epe. Met vlot combinatiespel werden veel kansen gecreëerd en het opvallende was dat de drie mooiste aanvallen juist geen goal opleverden. Omdat Epe wel heel erg efficiënt omging met de twee mogelijkheden voor de pauze was de 3-2 voorsprong halverwege verbazingwekkend minimaal.

Na een lucky goal van Sean Niemeijer en de vlot daaropvolgende 5-2 was Epe’s verzet gebroken en kon NEO het duel tamelijk rustig uitspelen.

De Tukkers beleefde een puik seizoen dat met een fraaie derde plek werd afgesloten. Ook in Albergen zal nog regelmatig het “wat als-scenario” besproken zijn, want de mannen van Joost Du Gardijn liepen tegen een paar onbegrijpelijke nederlagen aan, net als NEO. De slotserie van het andere zwartwit was echter imposant te noemen. Na de thuisnederlaag tegen Saasveldia op 3 februari werd er daarna tien keer gewonnen en maar twee keer gelijk gespeeld. Een uiterst constante serie.

In die serie zat ook de 3-2 overwinning in Borne, een wedstrijd met twee gezichten. Waar NEO voor de pauze “slechts” met 1-0 leidde grepen de gasten in de tweede helft het initiatief en scoorden twee keer vlot achter elkaar. Jochem Stam scoorde vlak voor tijd nog wel de 2-2, maar de Tukkers gingen er vlak voor tijd toch met de drie punten vandoor.

De Tukkers vocht afgelopen zondag de burenruzie uit bij MVV ’29, de herkanser van de tweede klasse. Sjoerd Visschedijk bracht de gasten al heel vroeg op voorsprong en na de gelijkmaker van MVV’29, vlak na rust, duurde het tot een minuut of tien voor afloop aleer een strafschop de Albergenaren weer op koers bracht. De thuisclub gooide alles op de aanval en dat was koren op de molen van de Tukkers dat uitliep naar 1-4. Daarmee is meteen een van de sterke punten van de Tukkers aangehaald, ijzersterk in de omschakeling en beschikkend over meerdere spelers die scorend vermogen hebben.

In de duels tussen NEO en de Tukkers is er al jarenlang nauwelijks krachtsverschil en veel duels eindigden dan ook in een remise. Dit keer zal er hoe dan ook een beslissing moeten vallen, desnoods via penalty’s. Ondanks dat beide clubs niet zullen misstaan in de tweede klasse en ook graag willen promoveren zal er helaas eentje teleurgesteld moeten worden. Uiteraard hopen we dat NEO een week later de finale mag gaan spelen.

Reacties