Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
19 maart 2017

NEO laat AJC '96 in heel matige wedstrijd langszij komen: 1-1

En alweer puntverlies in de laatste vijf minuten van een wedstrijd. Waar het vorige week tegen de Tukkers nog enigszins te verkroppen was moeten spelers en staf zich na het 1-1 gelijkspel tegen AJC’96 achter de oren krabben. Of zoals Jan Willem Holland zich na afloop afvroeg: “Misschien zijn we wel gewoon niet goed genoeg om dit soort potjes moeiteloos over de streep te trekken”.

Feit is dat NEO na een povere eerste helft na de 0-1 talloze mogelijkheden kreeg de wedstrijd te beslissen, maar dat deels door pech, deels door onkunde naliet. AJC bleef vechten voor elke meter en dat leverde vlak voor tijd een doeltreffende kopbal op.

In een sfeerloze ambiance met veel meer NEO-supporters dan AJC-fans kreeg NEO pas na twintig minuten de eerste kans. Een mooie combinatie tussen Jochem Stam en Job Ravelli leverde een voorzet op die ternauwernood gekeerd kon worden. NEO bediende zich in dat deel van de wedstrijd heel vaak van de lange bal die zelden of nooit aankwam en pas in het laatste kwartier werden er diverse kansen gecreëerd. Dit gebeurde overigens pas nadat AJC via een strakke vrije trap de lat boven Bob Peterman geteisterd had. Robin Oude Kamphuis kopte geheel vrijstaand over, Pascal van Berkum kopte in de handen van doelman Maartens en na een vrije trap van Job werd een inzet van Max Brunninkhuis van de lijn gehaald. Nadat Pascal vijf minuten voor de thee een geheide strafschop had moeten hebben, schoot Job op slag van rust net voorlangs. Een heel matige eerste helft met wel voldoende kansen en een AJC dat voortdurend achterover leunde.

Na de pauze begon NEO goed. En splijtende pass van Max op Pascal leverde een één-op-één situatie op. Maartens redde in eerste instantie bekwaam en pakte de rebound van Jochem met wat mazzel omdat hij nog exact op de juiste plek lag.

Na een buitenspelgoal van Rick Battels en een mooi schot van Job dat net naast ging kwam NEO na een uur aan de leiding. Max had vanaf een meter of twintig een prachtige lob in huis die Maartens te machtig was: 0-1.

NEO leek op drie punten af te stevenen, maar vanaf de aftrap was het bijna al weer bijna gelijk. Battels faalde vanaf een meter of vijf, geheel vrijstaand voor Bob. Dat was voorlopig het enige wapenfeit van de thuisclub die gepassioneerd bleef werken om het duidelijk aanwezige kwaliteitsverschil te compenseren.

In die fase liet NEO het tot drie keer na de voorspong uit te breiden. Max mikte een vrije trap net naast en schoot voorlangs na een fraaie actie op de achterlijn (zie hoofdfoto). De ingevallen Kent Arslani bediende wat later Tim Bijker die net over en naast schoot.

AJC rook terecht haar kans en net als vorige week moest NEO een late gelijkmaker incasseren. Een voorzet van links werd door Laurens Huitink in de verre hoek gekopt: 1-1. In de laatste minuten bleek NEO vervolgens niet meer in staat het tij te keren om zodoende te kunnen profiteren van het puntverlies van Eilermark en Sc Enschede.

Coach van Holland sloeg wat vandaag betreft de spijker op de kop. Met alle respect voor AJC, hier moet je drie punten van pakken. Vanuit de optimistische kant beredeneerd heb je wat betreft de tweede plek geen terrein verloren, maar richting Vogido wellicht wel.

Komende zondag wacht thuis Oldenzaal dat met 4-0 uithaalde tegen Sc Enschede. De ploeg van Zwijnenberg en te Nijenhuis staat ineens alleen aan kop in de derde periode en heeft zich netjes uit het degradatiegedrang gewerkt. Voor NEO een uitgelezen mogelijkheid daar wat aan te doen.

NEO 2 ging fors de boot in tegen Saasveldia 2 en is voorlopig uitgeschakeld voor de titel.

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s kijk in het fotoalbum!

Bekijk het fotoalbum

Reacties