Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
18 oktober 2015

NEO laat Heracles geen enkele kans: 6-0

In een leuke en sportieve wedstrijd heeft NEO tegenstander AVC Heracles geen enkele illusie gelaten op een goed resultaat. De Almeloërs werden met een duidelijke 6-0 nederlaag naar huis gestuurd. Niet geflatteerd want van Holland’s keurkorps liet nog een handvol enorme kansen liggen.
Al na een kwartier stond NEO met 2-0 voor en dat gaf uiteraard een stuk zelfvertrouwen voor de rest van de partij. De eerste goal mocht de goalie van de gasten zich aanrekenen want een strak aangesneden hoekschop van Max Brunninkhuis kon hij pas achter de doellijn keren. De aanval daaraan voorafgaand was trouwens erg fraai en eindigde met een doelpoging voor Mauro Lohuis die nog net tot hoekschop kon worden verwerkt. Voordat NEO op 2-0 kwam waren er nog twee kansen te noteren. Job Ravelli schoot over na een fraaie pass van Bas Smits en Pascal van Berkum, die vandaag bijna niet te stuiten was, stoomde op langs de achterlijn, maar zijn slotpass was niet nauwkeurig genoeg. De 2-0 viel korte tijd later. Mauro werd met een fraaie steekpass diep gestuurd en produceerde vanaf de achterlijn nog een afgemeten voorzet op Pascal die vrij kon intikken. Heracles was witheet en dan met name de assistent-scheidsrechter die gedecideerd voor buitenspel had gevlagd. De uiterst rustige en goed fluitende scheidsrechter was echter minstens zo vastberaden en kende de goal gewoon toe.
Wie dacht dat de gasten hierna de schroom wel van zich af zouden gooien kwam bedrogen uit. Martijn Jacobs hoefde voor de thee slechts één keer in actie te komen bij een goede kopbal. Dat het bij 2-0 bleef was een wonder want nog voor de pauze waren er kansen voor Twan Weghorst (twee kleintjes en een wat grotere……), Job Ravelli (we hebben het verder niet over de aard van die bewuste kans) en Mauro die na een geweldige soloactie nog net op de keeper stuitte.
Na de thee leek Heracles even aan te zetten, maar dat was een speldenprik. Martijn hoefde slechts twee keer echt in actie te komen en dat dat hij weer goed. Een vrije trap van Ben Gerritsen verwerkte hij goed (zie foto’s) en vlak voor tijd plukte hij de bal van de voet van de speler met de fraaiste naam van allemaal: Kelly Nanete Remisio de Carvalho.

NEO speelde zeer geconcentreerd en grossierde in kansen. Max schoot op de keeper, Twan raakte de paal, de ingevallen Jochem Stam had ook wel kunnen scoren en Pascal probeerde een “Brunninkhuisje” maar zijn lob ging over. Tussendoor scoorde NEO toch ook nog vier keer. De eerste twee goals waren identiek. Hoekschoppen van Max en aanvoerder Robin Oude Kamphuis maakte de klus af. Bij de overige twee goals stond Job aan de basis. Eerst bediende hij Max door het midden die vervolgens een briljante lob in huis had. Tot slot pikte Twan ook nog een goaltje mee door Job’s voorzet koel binnen te prikken. Mooi om te zien was het dat invallers Hansito Nijhuis, Jochem Stam en Wout Deterd moeiteloos meedraaien bij hun invalbeurt.

Een mooie overwinning die NEO zomaar aan de kop van de ranglijst doet belanden na 15 punten uit 5 wedstrijden achtereen. In het seizoen 2008-2009 gebeurde dat voor het laatst. Een koppositie schept verplichtingen, want je wordt ineens “de te kloppen ploeg”. Maar dat is ook mooi, want je wordt alleen maar beter als je ook met dat soort druk om kunt gaan.

Komende zondag heeft NEO vrij om op de 1 november in de Lutte aan te treden. Verraderlijke tegenstander want een club met nog maar 1 punt heeft werkelijk niets te verliezen en zal werkelijk al het mogelijke doen om weg van de laatste plek te komen. Voetbal alleen is in dit soort wedstrijden niet genoeg, maar NEO heeft in elk geval tegen Heracles laten zien dat de ploeg ook meer te bieden heeft dan voetbal alleen. Bij winst is NEO de winnaar van de eerste periode.

We hopen dat veel NEO-mensen het eerste komen steunen in het grensdorp. Ze verdienen het!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties