Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 maart 2017

NEO laat in de slotfase twee dure punten liggen tegen de Tukkers: 1-1

Wedstrijden tegen de Tukkers blijken voor NEO traditioneel lastig en dat was deze zondag niet anders. In vergelijking tot de wedstrijd in Albergen, waar NEO met 1-0 verloor, was de wedstrijd redelijk in balans met de meeste kansen voor NEO. Het stond lang 1-0, maar vlak nadat NEO via Robin Oude Kamphuis op de paal kopte sloegen de bezoekers via Joep Hulshof vlak voor tijd terug: 1-1

Na een mooie minuut stilte voor het overleden erelid Bennie Grobben had NEO voor de pauze het betere van het spel. De Tukkers had dan wel de eerste twee schoten in huis en kwam er later ook af en toe dreigend uit, maar Bob Peterman hoefde geen enkele redding te verrichten. NEO stoorde, net as de gasten vroeg en wist een aantal keren gevaarlijk te worden. Na een gevaarlijke kopbal van Steven Zonder was er een moment van opwinding in het vijandelijke strafschopgebied. Een voorzet van Pascal van Berkum werd via een Tukkers-arm van richting veranderd, maar de rustig en goed leidende arbiter oordeelde dat er geen sprake van opzet was.

Nadat Tim Bijker tussen twee spelers de bal net niet genoeg richting kon geven kwam NEO na ruim een half uur op voorsprong. Een slippertje in de Tukkers-defensie werd middels een prachtige sleepbeweging afgerond door Jochem Stam: 1-0

Ook de laatste twee mogelijkheden waren voor NEO. De Tukkers-goalie had een prachtige redding in huis na een subtiele lob van Max Brunninkhuis en vlak voor rust schoot Jochem voorlangs. 1-0 bij rust derhalve en net als vorige week had NEO een goal meer moeten maken.

Na de pauze leek de wedstrijd een kopie te worden van de wedstrijden tegen Reutum, en WVV. De tegenpartij kwam veel beter uit de kleedkamer, hoewel al na twee minuten Pascal na een pass van Job Ravelli een voorzet produceerde die net niet secuur genoeg was.

Na een halve kopkans voor de Tukkers kwam NEO tot twee keer goed weg. Eerst bracht Job redding op de lijn nadat Bob Peterman al geslagen was. Korte tijd later wist Peterman een één-tegen-één situatie in zijn voordeel te beslissen.

NEO speelde gespannen en liet de Tukkers het idee dat er wat te halen viel. De Albergenaren probeerden met man en macht voor de goal van Bob te komen, maar het aantal echte kansen was te verwaarlozen. Het gevaarlijkst waren de gasten uit een hoekschop waaruit de bal uit de kluts over vloog.  NEO was in die fase nog één keer gevaarlijk. Nadat Sander Oude Munnink zijn schot tot twee keer toe gekraakt zag schoot alweer Jochem millimeters voorlangs.

Vlak voor tijd was NEO in korte tijd twee keer gevaarlijk en had op die manier de punten naar zich toe kunnen trekken. De mooiste aanval van de wedstrijd via Rogier Olthof, Kent Arslani, Job Ravelli en Pascal van Berkum kon ternauwernood tot hoekschop worden verwerkt. Daaruit kopte Robin Oude Kamphuis op de paal (zie foto) en vlak daarna ging een bal via de bovenkant van de lat over het Tukkers-doel.

De ongeschreven voetbalwet ging echter ook vanmiddag weer op. Vijf minuten voor afloop rondde Joep Hulshof een combinatie door het midden keurig af, NEO met een kater achterlatend: 1-1

Zelfs in de ruim bemeten blessuretijd ging NEO voor de winst en het kreeg daartoe zelfs nog twee mogelijkheden. De 1-1 bleef echter op het scorebord staan, waarmee de Tukkers op basis van de tweede helft wellicht recht meende te hebben. NEO kon zich echter beroepen op de meeste kansen en had het vizier niet scherp genoeg staan om de winst te pakken.

Nadat de kruitdampen op de diverse velden bleken te zijn opgetrokken had NEO een geweldige slag kunnen slaan. Alle topploegen verloren, behalve koploper Vogido dat gelijkspeelde bij Reutum. Door het ene puntje neemt de ploeg van van Holland echter wel alleen de tweede plek in.

Volgende week wordt koers gezet naar Losser, waar AJC ’96 de tegenstander is. De ploeg van Eric Hellegers verloor het degradatieduel bij Oldenzaal met 1-0 en lijkt alleen de nacompetitie nog te kunnen halen. Dit soort duels zijn echter de lastigste en NEO moet zeer geconcentreerd aan de klus beginnen om succesvol te zijn. In Losser wordt trouwens pas om 14.30 afgetrapt!!

NEO 2 verloor bij Quick ’20 3 en is daardoor koploper af. Met drie punten achterstand is er echter nog van alles mogelijk

 

 

 

 

 

Voor meer foto’s kijk in het fotoalbum!

Bekijk het fotoalbum

 

Reacties