Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 februari 2015

NEO laat Oldenzaal wel heel gemakkelijk winnen

Na een alleszins goed verlopen winterstop is maar weer eens bewezen dat de competitie toch echt iets anders is. Oldenzaal bleek een uur lang in alle opzichten de bovenliggende partij en won uiteindelijk verdiend met 2-0.

Vanaf minuut één lieten de mannen van Clemens Zwijnenberg er geen gras over groeien: in de duels fel, soms op het randje (en dat mag best!) en vlot combinerend, daarbij in het zadel geholpen door een onherkenbaar NEO. Geen duelkracht, foute aannames, slordige passes en in no-time een 2-0 achterstand.

Eerst leverde Max Brunninkhuis via een breedtepass de bal zomaar in en kon Tim Oude Nijhuis heel makkelijk, langs de laatste obstakels slalommend, de bal langs Bob Peterman tikken.

Korte tijd later was het alweer raak. Bas Smits kopte uit een hoekschop in de handen van de Oldenzaal-goalie en die besloot tot een verre uittrap. De NEO-defensie keek relatief werkeloos toe hoe Niek Bosma ineens vogelvrij achter de laatste mensen stond en de bal over de half-uitgelopen Bob kopte: 2-0. Meteen daarna had Oldenzaal ook nog een 100% kans op 3-0, maar die bal ging gelukkig net over.

Toen een Oldenzaal-aanvaller na ruim een half uur de bal op een presenteerblaadje kreeg toegespeeld en zo op het doel af kon leek het 3-0 te worden, maar vermeend buitenspel verhinderde een doelpunt. Bob voorkwam vlak voor rust, in een uiterste poging, ook nog een derde goal, zodat de schade zowaar nog binnen de perken bleef.

Deed NEO nog iets dan voor de thee? Behalve de gememoreerde kopbal van Bas, was er een geblokt schot van Job Ravelli en een mooi schot van Sjoerd Groothuys, dat net voorlangs ging. Daarmee was de koek op en dat was veelzeggend!

Een teleurgestelde Jan Willem van Holland wisselde in de rust Max voor Stijn Harms en vlak daarna Steven Zonder voor Wout Deterd. Ook Ben Kamers kwam nog in het veld voor Robin Oude Kamphuis. Alle invallers kweten zich prima van hun taak en wellicht was het typerend dat Mauro Lohuis en Stijn Harms tot de betere spelers behoorden.

Na een uiterst rommelig eerste kwartier werd Oldenzaal – NEO pas een wedstrijd na een uur. NEO werd veel feller en er was veel meer beweging. Of kwam dit alleen doordat de thuisclub lekker achteruit kon leunen…?

Na 18 minuten in de tweede helft had de partij MOETEN kantelen. Pascal van Berkum pikte een foutieve pass op, omspeelde de doelman en werd vervolgens onderuit gehaald. Logische consequentie zou zijn: strafschop en rode kaart. De leidsman, die sowieso veel te weinig in de buurt van de bal was, wuifde de overtreding hautain weg. NEO furieus en Oldenzaal lachte zich kapot over zoveel mazzel.

Het laatste deel van de wedstrijd kenmerkte zich door vrij veel balbezit voor NEO en een stuk meer dreiging dan in het voorafgaande deel van de wedstrijd. Er ontstonden kleine kansen uit corners, Bas noopte de doelman tot een ultieme redding en Tim Bijker zag een vrije trap gestopt. Na 1 minuut blessuretijd (zeer kort bemeten, maar veel meer had waarschijnlijk ook niet geholpen) klonk het eindsignaal en kon de thuisclub drie terechte punten op het conto bijschrijven.

Oldenzaal maakte zijn ambities waar. NEO vandaag helaas totaal niet. Zonder passie, duelkracht en accuratesse zal elke tegenstander een grote horde betekenen. NEO kan goed voetballen en heeft dat meermalen bewezen, maar zonder genoemde “randvoorwaarden” kom je daar niet aan toe.

Na de carnaval wacht de uitwedstrijd tegen de Tukkers. Op basis van de thuiswedstrijd weet NEO al wat ze te wachten staat en wie weet was de pot tegen Oldenzaal een wake-up call.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties