Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 november 2014

NEO laat Saasveldia in slotfase ontsnappen met 2-2

NEO 1 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door een zeker lijkende overwinning in de slotminuten weg te geven en Saasveldia op gelijke hoogte te laten komen. Tot diep in de tweede helft leek er namelijk geen vuiltje aan de lucht. De stand was 2-0 en dat was volledig in verhouding tot het aantal kansen. Na 90 minuten stond er echter een 2-2 eindstand op het scorebord en de gasten hadden in blessuretijd zelfs nog een enorme kans op de winnende treffer. Dat zou het spelbeeld op zijn kop hebben gezet, maar daar hadden de Saasvelders zich echt niet druk om gemaakt.

Bij winst had NEO een gedeelde derde plaats in handen gehad, nu bivakkeert de ploeg van Jan Willem van Holland op de achtste. Hoezo weinig krachtsverschil in 4A?

NEO begon sterk en agressief, zette de gasten goed vast, kwam regelmatig goed door via de vleugels en al na 4 minuten krulde Max Brunninkhuis de bal magnifiek in de verre bovenhoek: 1-0. NEO bleef de bovenliggende partij en Saasveldia kroop een aantal keren door het oog van de naald. De grootste kansen waren voor Tim Bijker die na een fraaie aanval over rechts van dichtbij hoog over schoot en Stijn Harms die een voorzet van diezelfde rechterkant finaal miste. Er moet gezegd worden dat het spel van NEO in het tweede deel van de eerste helft slordiger was dan in het begin, maar Saasveldia profiteerde daar nauwelijks van en Bob Peterman had eigenlijk niets te doen.

Kees Vreeswijk stond na een paar minuten in de tweede helft aan de basis van de eerste kans. Opstomend langs de achterlijn produceerde hij een voorzet die echter in een mêlee van spelers verzandde. Toen NEO na 52 minuten wél op 2-0 kwam leek het pleit beslecht. Tim Bijker nam een prima corner en Bas Smits schoot bij de tweede paal beheerst in.

Na een uur spelen kwam Saasveldia beter in het spel en de linkerpaal kwam Bob te hulp bij een fraai schot van afstand. Korte tijd later onderbrak Sjoerd Groothuys een vijandelijke aanval, maar legde de bal wel meteen panklaar voor een tegenstander, die nu net naast schoot. Dat wat NEO voor rust goed deed, kwam nu totaal niet meer uit de verf. De combinaties stokten heel vlot, ballen werden gauw ingeleverd en veel te vaak werd de lange bal gehanteerd. Toch kreeg NEO nog twee goede mogelijkheden op de beslissende 3-0. Tim Bijker creëerde zichzelf, door goed doorzetten, een schotkans, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokt. De ingevallen Mart Weijenborg had daarop een prima actie in huis, maar de beslissende pass was te slordig om iemand in scoringspositie te brengen.

En toen ineens werd het 2-1. Na een scrimmage was het Rens Oosterik die Bob passeerde. Saasveldia rook bloed en NEO hielp mee door de bal, direct na de aftrap, meteen weer in te leveren. Er volgde een snelle uitbraak via de rechtervleugel en dat leverde alweer een “gevecht” in de 5-meter op en nu was het Bas Kenkhuis die intikte: 2-2. Bij beide goals leek de NEO-defensie niet doortastend genoeg in het doelgebied. In blessuretijd was het Bob die met een fraaie redding het gelijkspel zelfs nog uit het vuur moest slepen. Zoals al gezegd zou dat geheel onverdiend geweest zijn, maar we hebben het vaker gezien.

Een smet op de slotfase was de zeer betwistbare rode kaart voor Bjorn Tijhuis. Het was toen al 2-2 en dus niet meer van invloed op de einduitslag. Toegegeven, het was een actie die er wat lomp uitzag, maar het was geen aanslag op ledematen, geen tackle van achteren, geen intentie om een speler te raken of iets dergelijks. Twee tegenstanders die elkaar in een schuine hoek op grote snelheid naderen, waarbij de Saasveldia-speler net iets eerder bij de bal was dan Bjorn. Scheenbenen tegen elkaar en uiteraard een valpartij. De scheidsrechter van dienst, die verder niet slecht floot, had in dit geval absoluut meer Fingerspitzengefühl moeten hebben en het bij geel moeten laten.

Resumerend heeft NEO Saasveldia te gemakkelijk weer in de wedstrijd laten komen en dat is een harde, maar goede leerschool voor het jonge team.

Komende zondag wacht Sportlust Vroomshoop, dat een plek heeft in de onderste regionen. Veel spelers denken wellicht al aan 14 december, maar doe dat maar na a.s. zondag. Herinnert u zich Vasse nog? Sportlust zal per se weg willen uit de gevarenzone en zal daar alles aan doen. NEO is, mede door de slotfase tegen Saasveldia, gewaarschuwd dat niet alles vanzelf gaat!
We hopen dat veel mensen ons eerste komen steunen in Vroomshoop, waar ook om 14.00 wordt afgetrapt.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

 

Reacties