Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 november 2015

NEO laat twee punten liggen tegen Almelo: 1-1

Stormachtige weersomstandigheden: veel wind, regen en een erg glad veld. Zie hier de ingrediënten voor een potje amateurvoetbal op de zondagmiddag. NEO speelde (mede hierdoor?) een matige wedstrijd en moest zich tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel tegen middenmoter SV Almelo. Een lichte domper na acht overwinningen op rij.

De wedstrijd kwam erg traag op gang. Een schot uit de draai van Kees Vreeswijk en een niet goed uitgespeelde overtalsituatie door Almelo, daarmee hield het op. Na een minuut of twintig kwam NEO beter in het spel en de mooiste aanval van de middag leverde meteen de 1-0 op. Max Brunninkhuis had een splijtende pass op Pascal van Berkum in huis en diens voorzet werd door Mauro Lohuis bij de tweede paal binnengeschoten.

De thuisclub was nog niet uitgejuicht of het was helaas alweer gelijk. De doorgaans solide spelende Robin Oude Kamphuis speelde te zacht terug, de rappe Batuhan Orhan pikte de bal op en bleef oog in oog met Martijn Jacobs koel: 1-1. Voor de thee nog twee vermeldenswaardige situaties. Een Almelo-aanvaller kopte vrijstaand ruim over en een mooie actie en dito schot van Bas Smits noopte de Almelo-goalie tot een goede redding. Almelo gooide in het eerste bedrijf meer energie in de strijd dan NEO en deed daarom niet onder voor de gastheren.

Na de onderbreking viel er een kwartier lang helemaal niets te beleven. NEO speelde heel slordig, leed veelvuldig balverlies en Almelo bleef moeiteloos op de been. De gasten creëerden in die fase eigenlijk ook niets, zodat beide doelmannen het rustig hadden.

Pas na ruim twintig minuten produceerde NEO weer een mooie aanval. Mauro schudde een paar tegenspelers van zich af, maar wachtte iets te lang met schieten dan wel een voorzet geven, met een hoekschop als gevolg. Die corner werd zo slecht genomen dat Almelo meteen aan een gevaarlijke counter kon beginnen. Gelukkig strandde de dreigende twee-tegen-één situatie in buitenspel.

Pas in de laatste tien minuten deed NEO weer wat van zich spreken. Mauro kon weer opstomen over links en bediende Pascal met een puntgave voorzet. Helaas had de doorgaans trefzekere spits zijn vizier te hoog staan. Vlak voor tijd ontstond het laatste gevaarlijke moment. Een vrije trap vanaf de hoekvlag mondde uit in een scrimmage waaruit Pascal een hard schot produceerde dat geweldig werd overgetikt door de Almelose sluitpost.

Na acht wedstrijden weer eens puntverlies en dat zat er uiteraard een keer aan te komen, maar was niet nodig geweest als NEO het normale niveau gehaald had.  Almelo deed het goed en was soms dreigend in de omschakeling zonder daarbij echte kansen af te dwingen.

Jan Willem van Holland noemde toch een positief aspect van de wedstrijd: “Ondanks dat het spel niet geweldig was hebben we, op de goal na, zeer geconcentreerd verdedigd en Almelo niet de kans gegeven met meer dan een punt weg te gaan, iets wat ons tegen Vasse wel gebeurde”.

Wat resteert is de constatering dat 4A een onvoorspelbare afdeling blijft. Sp. Overdinkel was kansloos bij Oldenzaal en Saasveldia morste punten tegen Enter. De helft van de teams loopt nog een wedstrijd achter en RSC en Fleringen zelfs twee.

Voor NEO blijven er nog twee wedstrijden over, waarna het eerste deel van de competitie erop zit, een paar inhaalduels daargelaten. Zondag wacht Fleringen dat Vasse in eigen huis met 3-2 versloeg en op 13 december de laatste thuiswedstrijd, tegen Enter, dat dan weliswaar vrij laag staat, maar veel meer in de mars heeft dan de plek op de ranglijst doet vermoeden.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties