Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
06 maart 2016

NEO laat UD Weerselo kansloos: 5-0

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Huisman liet NEO er geen twijfel over bestaan wat de doelstelling van de middag was: drie punten aan het totaal toevoegen. Dat dat lukte was dik verdiend want de opponent uit Weerselo bleek niet bij machte het de ploeg van Jan Willem van Holland lastig te maken. Na negentig minuten stond er 5-0 op het scorebord, maar het had ook zomaar 8-2 kunnen zijn.

Na zeven minuten werd de score al geopend. Job Ravelli gaf de bal in de loop mee aan Mauro Lohuis die een voorzet op maat afleverde die door Pascal van Berkum perfect werd ingekopt: 1-0 (zie hoofdfoto). Na een kwartier werd de voorsprong verder opgebouwd toen Twan Weghorst op link een prima actie in huis had. Zijn voorzet werd Steven Zonder onhoudbaar ingekopt: 2-0

De immer scherpe coach van Holland vond dat NEO daarna de minste fase van de wedstrijd had. “Het baltempo was veel te laag en de gretigheid van de eerste kwartier was weg”, aldus de oefenmeester. Desondanks grossierde NEO nog in kansen. Pascal schoot hard op de vuisten van keeper Bijen, Steven kopte eerst net naast en zag vervolgens zijn schot van afstand gekeerd door de UD-goalie. De vandaag alom aanwezige Max Brunninkhuis had ook nog twee riante kansen: eerst slaagde hij erin om na een mooie voorzet van Bas Smits van vijf meter hoog over te schieten en vervolgens vond hij na een hoekschopvariant de doelman op zijn pad. Daar tussendoor had Bas nog eens een strakke voorzet in petto, maar doordat Job net niet voldoende bij de bal kon, maar hem wel raakte, was de geheel vrijstaande Pascal ineens volledig uit positie.

En UD dan? De gasten kregen één erg grote kans. De snelle linkerspits mocht op de rand van buitenspel doorgaan, maar oog in oog met Martijn Jacobs schoof hij de bal net naast.

Mocht de wedstrijd nog niet beslist zijn, vijf minuten na de pauze was hij dat wel. Mauro kwam goed door over links en Max wist in de rebound de voorzet te verzilveren: 3-0. De kansen volgden elkaar in hoog tempo op. Twan schoot de bal, met een stuiter, net naast na een voorzet van Bjorn Tijhuis en Job schoot na een breedtepass van Pascal via een Weerselo’s been net naast.

Na twintig minuten in het tweede bedrijf was de 4-0 een logische treffer. De steeds weer opkomende Bjorn Tijhuis werd op zijn wenken bediend door Max. De voorzet vanaf de achterlijn kon door de goed meegelopen Twan worden ingetikt (zie andere foto). Inmiddels waren bij NEO Jochem Stam, Tim Bijker en Bob van Essen in het veld gekomen en die wissels verliepen naadloos.

Ook Martijn Jacobs kon zich nog twee keer onderscheiden doordat NEO een paar keer erg laks was. Eerst redde hij katachtig en een paar minuten later was het schot van de UD-aanvaller niet meer dan een rolletje.

De laatste vier momenten waren weer voor NEO. Eerst leek Max de bal zo in de kruising te krullen, maar Bijen kreeg er een vinger tegenaan waardoor de bal op de lat eindigde. Nadat Tim een teenlengte te kort kwam na een slim passje van Bob viel de 5-0 alsnog. Pascal bediende Max die met een bekeken schot zijn tweede van de middag aan liet tekenen. Jochem had tenslotte zijn prima invalbeurt kunnen bekronen, maar in de slotminuut schoot hij van dichtbij over.

Een overwinning waar niets op af te dingen viel en aangezien ook Saasveldia won blijft de voorsprong van drie punten intact. Volgende week gaat NEO op bezoek bij AVC Heracles dat aan een wel heel matige serie bezig is en op een nacompetitieplaats staat. We hebben echter niet voor niets het spreekwoord “Een kat in het nauw maakt rare sprongen” en ook Heracles zal de weg omhoog weer gaan vinden. NEO zal ook deze wedstrijd 100% geconcentreerd moeten benaderen, want in 4A zijn de verrassingen immers aan de orde van de dag.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties