Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 oktober 2014

NEO laat Vasse het eerste punt van het seizoen halen: 1-1

NEO heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door tegen hekkensluiter Vasse slechts met 1-1 gelijk te spelen. Na een erg matige 1e helft domineerde NEO een groot deel van de 2e helft, kreeg legio kansen, maar moest toezien dat Vasse uit een standaardsituatie de 1-1 liet aantekenen. NEO had ook daarna de wedstrijd nog kunnen beslissen, maar Vasse kreeg de beste kans, een penalty. Die werd echter op de paal geschoten.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. NEO had veelvuldig balbezit en Vasse veelal opportunistisch de lange bal hanterend. De gastheren scoorden een keer uit buitenspelsituatie, maar dat was het. NEO speelde matig: met de name de passing was ver onder de maat. Toch kwamen er kansen voor Job Ravelli, Mauro Lohuis en Tim Bijker. Helaas ontbrak de accuratesse en hoefde het scorebord niet bediend te worden.

Hoe anders begon de 2e helft. NEO domineerde vanaf het begin en werd heel vaak via Pascal van Berkum gevaarlijk. Al na 1 minuut had Job de 0-1 op de schoen, maar de bal werd net gered. Na 5 minuten was het wel raak. Een korte corner kwam via Job bij Max Brunninkhuis die Pascal op maat bediende die de 0-1 binnenkopte. Mooie goal! In de fase daarna had de wedstrijd MOETEN beslissen. Mauro en Job (na een goede actie van Bas Smits) waren dichtbij de 0-2. Maar toen kwam de 24e minuut. Een terugspeelbal bleek te kort en Tom Spitshuis gooide alles in de strijd om een Vasse-aanvaller het scoren te beletten. Dat lukte, maar Tom raakte geblesseerd en moest vervangen worden door Martijn Jacobs. Maar al na 2 minuten moest Martijn de bal uit het net halen. Totaal vrijstaand (zie foto) kon een vrije trap worden ingekopt: 1-1. Met 10 man was NEO nog steeds beter dan Vasse. Pascal raakte na een geweldige aanval de paal, maar in de counter daarna haalde Bas, op de rand van de 16 meter, zijn tegenstander onderuit. Strafschop en de 2e gele kaart voor Bas. Gelukkig voor NEO werd de penalty op de paal geschoten. In de fase daarna kreeg NEO nog legio kansen op de winst. Job bediende de prima spelende Mauro die de keeper net zag redden, Job zelf schoot op de Vasse-goalie na een puike actie van Pascal en vlak voor tijd werd een schot van Pascal op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald.

Al met al een zeer teleurstellend gelijkspel tegen een ploeg die knetterhard werkte en zodoende het gelijkspel koesterde als een overwinning. Als NEO zo gespeeld had als het eerste en laatste kwartier na rust, dan was Vasse waarschijnlijk kansloos geweest. Nu brak de defensieve fout bij de tegentreffer de ploeg lelijk op. Zonde!

Volgende week is de ploeg van Jan Willem van Holland vrij. Op de 26e komt Fleringen op bezoek. U bent ook dan van harte welkom op ’t Wooldrik


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


 

Reacties