Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
13 september 2015

NEO laat Vasse met de buit ontsnappen

Een goede voorbereiding lijkt voor NEO alweer geen garantie te zijn voor een goede seizoenstart. Een knetterhard werkend Vasse ging er, op basis van de kansen misschien ietwat gelukkig, met de drie punten vandoor in een met name voor de rust heel matige vertoning. NEO miste de vorm en scherpte om de enorme werklust van de gasten met goed voetbal te pareren.

De voorbeschouwing op NEO – Vasse bleek op waarheid gebaseerd. Vasse, dat vorige week fors klop kreeg, streed voor elke meter, zocht de soms forse duels op en ontregelde de pogingen van NEO om tot succesvolle aanvallen te komen vaak succesvol. Voor de thee speelde de ploeg van de zeer teleurgestelde Jan Willem van Holland de slechtste helft tot nu toe en creëerde niet veel. Pascal van Berkum had een goede actie in huis, waarbij Twan Weghorst de rebound net niet kon verzilveren en Mauro Lohuis had een prachtige pass op Pascal in huis, maar kwam daarop zelf net te kort om diens voorzet te verzilveren. Vasse was in de omschakeling zeker niet ongevaarlijk, maar de goed keepende Martijn Jacobs zag een aantal vrije trappen en afstandsschoten geen doel treffen.

Na de thee speelde NEO wel wat beter en kreeg in de eerste twintig minuten een paar 100% kansen. Al na een paar minuten bereikte de ingevallen Wout Deterd met een afgemeten voorzet Twan Weghorst die helaas net voorlangs kopte. De volgende drie kansen waren allemaal voor Pascal. Telkens vond hij de Vasse-goalie op zijn pad, terwijl Twan bij de laatste kans het overzicht miste om de rebound goed te verwerken. Tussendoor had Vasse nog een goede kopkans, maar de bal zeilde ruim over.

Na een overtreding van Mauro Lohuis op het middenveld en een klein opstootje daarna scoorde Vasse in de 75e minuut wel. De daaropvolgende vrije trap werd diep gespeeld en niet goed verwerkt door de NEO-defensie. Daan Haarhuis schoot vervolgens diagonaal de 0-1 binnen. Op basis van de tweede helft tegen de verhouding in, maar daar maalde in het Vasse-kamp terecht niemand om.

In het laatste kwartier was het pompen of verzuipen. Het werd het laatste, want ondanks een flink wat corners en scrimmages voor de vijandelijke goal bleef het 0-1. Vasse bleef dreigend bij uitvallen, maar grote kansen leverde dat niet meer op.

De Vasse-twitteraar had het over een dik en dik verdiende overwinning en dat kun je van twee kanten bekijken. Op basis van de energie die de bezoekers in de wedstrijd stopten heeft hij misschien wel gelijk en dat moet voor NEO een “eye-opener” zijn richting komend weekend tegen Berghuizen dat samen met Oldenzaal al twee overwinningen op zak heeft. De NEO-selectie kan dan een hoop goedmaken!


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties