Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
05 maart 2017

NEO maakt het zichzelf moeilijk maar wint wel van WVV '34: 2-1

Wie alleen de eerste helft van NEO – WVV’34 heeft gezien zal verbaasd zijn dat NEO de winst uiteindelijk toch nog erg moeizaam naar zich toe trok. Het team van Jan Willem van Holland deelde in het eerste bedrijf op alle fronten de lakens uit en WVV mocht met een 1-0 ruststand niet mopperen.

Al na ruim vijf minuten leek NEO te kunnen juichen. Een voorzet werd door een WVV-speler op de binnenkant van de eigen paal geschoten. De rebound was voor Rogier Olthof en diens inzet leek pas achter de lijn gekeerd te kunnen worden. De goed leidende arbiter van dienst liet echter doorspelen. Ook de volgende kansen waren voor NEO en misten het doel maar nipt. Eerst schoot Job Ravelli net naast en na een lange aanval was een schot van Max Brunninkhuis hetzelfde lot beschoren.

WVV ’35 beperkte zich tot verdedigen en de spaarzame aanvallen leverden geen gevaar op voor het doel van Bob Peterman die vandaag weer de sluitpost was.

Na ruim een half uur werd de ban gebroken. Na een pittige overtreding op Pascal van Berkum (die een gele kaart opleverde) belastte Max Brunninkhuis zich met de vrije trap. Met veel gevoel stuurde de frêle middenvelder de bal naar de bovenhoek: 1-0.

Nadat WVV nog een keer op de eigen lat geschoten had bleef NEO domineren zonder dat dat nog tot grote kansen leidde. De 1-0 bij rust was dik verdiend.

Na de thee zag het spelbeeld er meteen anders uit. NEO leek ongeconcentreerd, grossierde in foutieve passes, verloor duels en liet het team van coach René Hoekstra op die manier in de wedstrijd komen. Niet dat de goal van Bob Peterman erg in gevaar kwam, maar het overwicht van de eerste helft was volledig verdwenen.

Toen halverwege de tweede helft Pascal van Berkum een mooie actie in huis had die met wat geluk door Tim Bijker tot de 2-0 werd gepromoveerd lee het een gelopen koers. Niets bleek minder waas, want vijf minuten later viel de bal ineens voor de voeten van Wouter Horstink die Bob netjes kansloos liet: 2-1

WVV gooide terecht alles in de strijd daarmee NEO zeeën van ruimte gevend. Door gebrek aan een goede slotpass werden echter minimaal drie goede mogelijkheden slecht uitgespeeld daarmee WVV tot de slotseconde “in leven” latend. De ploeg uit Hengevelde slaagde er echter ook niet in om nog erg gevaarlijk te worden zodat de drie punten over de hele wedstrijd gezien terecht op ’t Wooldrik bleven.

Door de 2-1 zege konden drie welkome punten worden bijgeschreven. De tweede helft moet echter tot nadenken stemmen, want andere tegenstanders gaan hier ongetwijfeld van profiteren.

Komende zondag komt de Tukkers naar Borne, waartegen in Albergen destijds verdiend met 1-0 verloren werd. De ploeg won fraai met 2-0 van Victoria’28 dat de dip na de periodetitel te boven leek. Om de mooie klassering te continueren is een overwinning eigenlijk noodzakelijk.

NEO 2 speelde wat teleurstellend met 1-1 gelijk tegen Juventa ’12 2, waardoor de koppositie nu gedeeld moet worden met Bon. Boys 2.

Bekijk het fotoalbum

 

Reacties