Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
26 november 2017

NEO maakt het zichzelf moeilijk tegen KOSC maar wint wel: 0-2

Dat NEO de uitwedstrijd tegen hekkensluiter KOSC won was op basis van het technische surplus terecht, maar wat maakten de mannen van Jan Willem van Holland het zichzelf moeilijk. KOSC raakte in de tweede helft, deels per ongeluk, twee keer de lat en dat zomaar puntverlies op kunnen leveren.

De helft van het publiek in Ootmarsum kwam uit Borne en dat zag in het eerste bedrijf een tamelijk gezapig potje waarin NEO niet de drive op kon brengen die er bijvoorbeeld tegen Barbaros en Sc Enschede ruimschoots aanwezig was. Vreemd, want er was een mooie positie op de ranglijst te verdedigen. Wellicht dat er sprake was van onderschatting, maar dan is er een wijze les geleerd, omdat NEO op die manier van iedereen kan verliezen.

Jan Willem van Holland constateerde dat NEO erg slordig speelde en in een te laag tempo om het KOSC erg moeilijk te maken. De gastheren creëerden daarentegen ook eigenlijk niks, hoewel ze door een scheidsrechterlijke fout bijna in het zadel werden geholpen. Bob Peterman pakt een terugspeelbal op, maar de arbiter kende ten onrechte een indirecte vrij schop toe omdat het onreglementair zou zijn gebeurd, iets waarop hij na afloop terug kwam. Gelukkig leverde de spelhervatting niets op voor KOSC.

De laatste tien minuten voor de pauze waren beter en NEO kreeg vier grote kansen. Eerst bediende Steven Zonder spits Ron Spoler die de bal net niet voldoende kon raken en doelman Ralph Muller zag redden. Vlak daarna schoot Mauro Lohuis goed in, maar ook hij zag de KOSC-goalie goed redden en ook de rebound van Pascal Van Berkum verwerkte hij keurig. Op slag van rust kreeg Steven Zonder geheel vrijstaand de grootste kans van de eerste helft. Geheel vrijstaand kopte hij echter ruim naast.

Na de thee leek NEO de zaken wat energieker aan te pakken. Pascal van Berkum had een mooie rush in huis, maar zijn schot kon ook nu weer door de goalie worden gepakt. Nadat een schot van Ron Spoler op het laatste moment werd gekraakt viel bijna de 1-0 aan de andere kant. De ingevallen routinier Harm Bossink legde de bal terug en het daaropvolgende schot ketste bij de tweede paal terug van de lat. Hoewel dat het spelbeeld op de kop zou hebben gezet zou de ploeg van Peter de Vries daar geen bezwaar tegen hebben gehad.

In dezelfde minuut combineerde NEO vlot door de KOSC-defensie maar het afsluitende schot van Wout Deterd was opnieuw een prooi voor Muller. De daaropvolgende KOSC-aanval werd besloten met een totaal mislukte voorzet die ook nu gelukkig voor NEO op de lat eindigde.

NEO leek wakker te zijn geschud, want ineens werd er voor elke meter geknokt en kwamen er meer kansen. Ruim tien minuten voor afloop leverde een snelle NEO-aanval een vijf tegen drie overtalsituatie op. Die werd eigenlijk heel slecht uitgespeeld, maar het leverde wel een hoekschop op. Na een aantal heel slechte corners (sowieso al weken een doorn in het oog van van Holland) nam Tim Bijker hem nu uitstekend. Robin Oude Kamphuis kopte vlak voor de handen van Muller de bevrijdende 0-1 tegen de touwen (zie hoofdfoto)

In het restant van de wedstrijd gooide KOSC alles op alles, daarmee NEO alle ruimte gevend. De sterk invallende Stijn Baars scoorde eerst bijna na een mooie individuele actie en bleek vaak ongrijpbaar voor de Ootmarsumse achterhoede. De geboden ruimte leverde legio kansen op, maar pas in de laatste minuut scoorde Mauro Lohuis de 0-2. Ron Spoler gaf een slim steekpassje en Mauro bleek veel alerter dan de KOSC-defensie en scoorde strak.

Drie punten en dat was na twee gelijke spelen het belangrijkst. De manier van spelen kan echter vele malen beter, dat zullen ook de spelers zich terdege beseffen. Komende zondag komt het sterke Suryoye op bezoek dat flink klop kreeg van de Tukkers: 5-3. Bij een overwinning zou NEO zomaar naar de tweede plaats kunnen sluipen.

Maar eerst speelt NEO komende donderdag om 20.00 uur voor de beker bij HSC’21 2, het team van Martijn van der Lee, oud-trainer bij NEO.

NEO 2 deed goede zaken door in Groenlo met 4-3 te winnen van Grol 2. NEO VR1 verloor de kraker tegen MVV’29 met 2-1 en moet even pas op de plaats maken.

Voor meer foto’s bekijk het album. Kan ook via het tabblad foto’s op de homepage

Bekijk het fotoalbum


 

 

 

Reacties