Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
19 augustus 2020

NEO maakt zich op voor de zevende Richard Bertelink Memorial

De Richard Bertelink Memorial, het voorbereidingstoernooi van NEO wordt dit jaar gehouden op 20 en 22 augustus, nog steeds vrij vroeg in de voorbereiding, dus wellicht nog met wat spelers op vakantie. Op deze manier een ideale gelegenheid voor de trainers om meerdere spelers en/of opstellingen uit te proberen.

Omdat de vakantie in regio noord dit jaar vroeg viel en de Bornse Melbuulndagen ook gunstig gepland waren is voor dit weekend gekozen.

Het was lange tijd onzeker of de coronapandemie geen roet in het eten zou gooien, maar eind juni werd duidelijk, dat er met bepaalde afspraken, weer gespeeld zou kunnen worden vanaf 1 augustus. De aangescherpte maatregelen nopen NEO wel stringente afspraken te maken met de betrokken clubs.

Er wordt gedoucht in shifts en het clubhuis wordt een half uur na de laatste wedstrijden gesloten en er is daarom helaas geen gezellige nazit. Bovendien is er weer een looprouting aangebracht en zijn er rond de velden markeringen aangebracht voor toegestane staanplaatsen en op de tribune voor zitplaatsen. Toeschouwers zijn dus van harte welkom binnen de gemaakte afspraken.

Omdat steeds meer clubs in de regio naar de zaterdag verkassen heeft de organisatie besloten het toernooi te verplaatsen naar de donderdag- en zaterdagavond. Daarmee wordt het aantal clubs waaruit geput kan worden beduidend groter.

Dit alles ZOU hebben geresulteerd in een ijzersterk deelnemersveld. Zes tweedeklassers, te weten De Esch, Enter Vooruit, Achilles’12, SDC’12, Bon Boys en NEO en met de Zweef en HSC’21 O23 werd het deelnemersveld gecompleteerd.

Helaas slaan ook de coronaperikelen toe in Twente en om elke risico te voorkomen hebben SDC’12, Achilles’12 en de Esch zich helaas maar op terechte gronden afgemeld. Resteert een leuk deelnemersveld dat een halve competitie gaat spelen met twee duels van 45 minuten per avond. Donderdag wordt begonnen om 19.00 uur, zaterdag om 17.00 uur.Onder dit bericht staat de link naar het programmaboekje van deze editie.

Natuurlijk moet er de intentie zijn om de wedstrijden te winnen, maar omdat we het bewust een “voorbereidingstoernooi” willen laten zijn, verbinden we er ook geen grote bekers of andere prijzen aan. Klaarstomen voor de competitie moet het motto zijn!

programmaboekje RBM 2020 A5 5 teams halve competitie

 

 

Reacties