Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 mei 2019

NEO maakt zich op voor het laatste competitieduel in Reutum

Afgelopen zondag kon NEO door de mooie overwinning op Eilermark het kampioenschap nog even spannend houden. Helaas werd die overwinning overschaduwd door de zware knieblessure van Bas Smits. De linkspoot krijgt maandag de uitslag van een MRI en dat zou wel eens erg vervelend uit kunnen pakken. Een zuur einde van het seizoen alsmede zijn mooie loopbaan in NEO 1.

Zondag dus de laatste speeldag in 3A, de dag waarop het kampioenschap definitief beslist gaat worden. Uiteraard zit de kans er dik in dat de titel naar Eilermark gaat, maar NEO zal het risico niet willen lopen dat er niet geprofiteerd kan worden van puntverlies van de Glanerbruggers, dus zal er gewonnen moeten worden in Reutum en dat lijkt een stuk simpeler dan het is. Opnieuw bewijst de kleine club dat ze een volwaardige derdeklasser zijn en de ploeg van Peter Bokma, die een tijd geleden Michael Dikken opvolgde, is al een aantal weken veilig. Voorwaar een knappe prestatie.

Reutum scoort enorm veel en heeft al 65 goals gemaakt, een aantal dat maar door drie clubs overtroffen wordt. Spektakel gegarandeerd dus bij duels van de geel blauwen en het hoogtepunt was de eclatante 7-1 overwinning, nota bene bij Eilermark.

De thuiswedstrijd, in oktober, werd ruim gewonnen door NEO, ondanks een rode kaart voor Mauro Lohuis.

Reutum verloor de laatste drie duels, maar zal ongetwijfeld op een positieve manier afscheid willen nemen van het thuispubliek.

Voor NEO is de doelstelling simpel, winnen. Pas dan kan er met een schuin oog naar Glanerbrug gekeken worden, niet eerder. Bovendien wil NEO graag de vorm van de laatste weken vasthouden en die meenemen naar de nacompetitie, die zoals het ernaar uitziet, het volgende station van de ploeg van van Holland zal zijn.

Zoals altijd wordt er om 14.00 uur afgetrapt op sportpark de Kottenbrei.

 

 

Reacties