Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
30 oktober 2016

NEO mist eerste periode na 2-0 nederlaag bij Sc Enschede

NEO is voor het eerst sinds tijden tegen een uitnederlaag aangelopen. Tegen een volwassener Sc Enschede liep de ploeg van Jan Willem  van Holland tegen een 2-0 nederlaag aan waardoor Victoria ’28 er als lachende derde met de eerste periode vandoor ging.

Op het goedgevulde Diekman was het een vervelende middag voor NEO. Afgezien van de 2-0 nederlaag verloor het Bas Smits door een rode kaart en Mauro Lohuis die bij een ongelukkige val zijn onderarm brak.

In het eerste kwartier van de wedstrijd leek NEO goed op weg de drie punten naar zich toe te trekken. Veel balbezit, veel beweging en vroeg storen leidden er toe dat het spel zich veelal afspeelde op de vijandelijke speelhelft. Het leverde echter maar een paar kleine kansen op, meer niet.

Hoe effectief deed Sportclub het: in de eerste echt gevaarlijke aanval werd Dave van der Molen met een fraaie crosspass bereikt. De topscorer van 3A volleerde de bal vervolgens fraai binnen: 1-0.

Nadat doelman Martijn Jacobs zich vlak daarna bijna verslikte in dezelfde van der Molen probeerde NEO zich te herpakken en kreeg via Jochem Stam, Tim Bijker (een teenlengte te kort) en een mooie vrije trap van Job Ravelli kansen op 1-1. De NEO-achterhoede moest echter voortdurend op zijn hoede zijn voor de snelle omschakeling van de thuisclub en na twee keer knullig balverlies op de eigen helft behoedde Martijn NEO vlak voor rust voor de 2-0 door een schot van alweer van der Molen fraai te pareren.

In de tweede helft bleek al gauw dat NEO niet de vorm had om het tij te doen keren. De kartrekkers van het team waren niet allemaal in goeden doen en het balverlies nam voor NEO ongekende vormen aan. Sportclub kon relatief simpel overeind blijven en bleef loeren op de counter. Ook de door van Holland toegepaste wissels leverden niet het gewenste resultaat op.

Een kwartier voor tijd viel de beslissing in drie etappes. Een dieptepass leverde een misverstand tussen Bas Smits en Robin Oude Kamphuis op. In een uiterste inspanning probeerde Bas de zaak te corrigeren en raakte zijn tegenstander van achteren. Ondanks het feit dat Robin in de buurt was en de tackle niet overdreven zwaar leek vond de scheidsrechter dat “rood” de enige straf was. De daaropvolgende vrije trap werd vervolgens met moeite maar knap door Martijn tot hoekschop verwerkt, maar dat bleek uitstel van executie. Kevin Tuin kroop bij de corner slim voor Martijn en prikte de bal binnen: 2-0 en wedstrijd gelopen.

Extra zuur was het dat Mauro Lohuis bij het scheiden van de markt ongelukkig viel en, zoals later bleek, zijn onderarm brak.

Zo eindigde de zondag in mineur en kan de ploeg zich proberen te herpakken voor de lastige uitwedstrijd tegen de Tukkers komende zondag. Gelukkig zijn er nog aanknopingspunten zat, want NEO bleef voetballend naar oplossingen zoeken en dat is een groot compliment. Dat dat niet altijd lukt is jammer, maar inherent aan de relatieve onervarenheid van de ploeg.

Paul Kuipers heeft fraaie foto’s gemaakt en die zijn hier te vinden.

NEO 2 stond op het punt wel de periodetitel te grijpen toen een kleine tien minuten voor tijd een speler van RSC 2 een beenbreuk opliep. Mocht de 2-1 voorsprong in het resterende deel van de wedstrijd zo blijven dan is de titel alsnog een feit.

 

Reacties