Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
06 november 2016

NEO moet de punten bij de Tukkers laten

In de strijd om de bovenste plaatsen in de derde klasse A heeft NEO opnieuw punten in moeten leveren. Dat had niet gehoeven, want met name in de tweede helft had het team van van Holland een groot overwicht dat echter slechts enkele spaarzame kansen opleverde. Opvallend was de puike prestatie van debutant Stijn Hondeveld die de geschorste Bas Smits verving.

Voor de rust was het eigenlijk een zeer gelijkgaande wedstrijd waarin NEO de eerste kans kreeg en dat was meteen een hele grote. Na zo’n twaalf minuten bediende Max Brunninkhuis de opstomende Stijn Baars die de bal panklaar legde voor Jochem Stam De frêle spits schoot hard in maar zocht het doel helaas te hoog.

Na twintig minuten de eerste kans voor de thuisclub. Na een vlot genomen inworp werd de bal teruggetrokken en vervolgens net naast geschoten. Het spel golfde rommelig op en neer en beide ploegen kregen voor rust nog maar één kans. Tim Bijker speelde zich op links prachtig vrij, maar besloot te schieten in plaats van een medespeler te bedienen. Het schot bleek helaas niet krachtig genoeg.

De Tukkers scoorde in de laatste minuut voor de thee nog bijna. Na een vrije trap werd de paal buiten bereik van Martijn Jacobs op de paal gekopt, hoewel dat in buitenspelpositie gebeurde. NEO kwam echter in balbezit zodat er niet gefloten hoefde te worden.

Na de pauze viel al na twee minuten de, naar later bleek, beslissende treffer. De NEO-defensie was tot twee keer toe niet kordaat met het ingrijpen en dat maakte de weg vrij voor een pass op Stijn Boswerger die namens de Tukkers fraai de 1-0 maakte.

NEO herpakte zich en na tien minuten scoorde het bijna de gelijkmaker. De vrije trap van Max werd echter fraai uit de hoek getikt door de Albergse doelman. De Tukkers werd vervolgens veelal vastgezet op eigen helft en NEO creëerde een enorm overwicht. Met Rogier Olthof en later ook Twan Weghorst in de ploeg werd het echter enorm druk voor de goal en tot veel uitgespeelde kansen leidde het beleg niet. De Tukkers bediende zich veelal van de lange bal maar dat deed de thuisclub ook niet zo nauwkeurig zodat Martijn bijna niet op hoefde te treden.

Nadat de sterk spelende Sander Oude Munnink een schot na een mooie combinatie met Twan net gekraakt zag worden kostte enorm knullig balverlies NEO bijna de kop. De één-tegen-één situatie werd echter keurig door Martijn gepareerd.

De laatste kans van NEO ontstond na een combinatie tussen Max en Job Ravelli. Tim kwam echter een teenlengte te kort om de gelijkmaker binnen te tikken. Na een erg korte blessuretijd gezien de vele onderbrekingen kon de Tukkers een felbevochten en wat gelukkige 1-0 zege op het conto schrijven.

De equipe van Jan Willem van Holland zit even in een dipje en weet in deze fase van de competitie ook te weinig af te dwingen om duels naar zich toe te trekken. Het team blijft echter voetballen en het leidt geen twijfel dat de dip niet lang zal gaan duren.

Door de andere resultaten bovenin zakt NEO wat op de ranglijst, maar staat nog steeds slechts drie punten achter op de nieuwe koploper Vogido. Komende zondag komt de Tubanters naar ’t Wooldrik. De traditieclub uit Enschede lijkt niet ver van de eerste overwinning en moest ook nu pas in de slotfase buigen voor DSVD. Die eerste driepunter mag echter nog wel één weekje op zich laten wachten.

NEO 2 deed uitstekende zaken door in de topper tegen Quick ’20 3 met 6-1 uit te halen. Het team van van Rijn heeft nu drie verliespunten minder dan Quick ’20 en Bon Boys.

 

 

Reacties