Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 oktober 2016

NEO moet in slotfase tiental van Eilermark gelijkspel toestaan: 1-1

NEO moest op de zevende speeldag aan Eilermark het tweede gelijkspel van het seizoen toestaan. De gasten speelden lang met tien man na een rode kaart voor spits Ruud ter Heide, maar kwamen via een penalty vlak voor tijd toch op gelijke hoogte.

Jan Willem van Holland was met name teleurgesteld over het feit dat NEO met een man meer niet meer aan voetballen toe kwam, terwijl het team de eerste twintig minuten bij vlagen erg sterk speelde.

Na de wat mindere wedstrijd van vorige week, die ondanks het mindere spel toch de vijfde overwinning op rij opleverde moest NEO vandaag de punten thuis zien te houden tegen favoriet Eilermark. De ploeg van trainer Wesley Sanders kende een stroeve start in de competitie, mede door ruim twintig nieuwe spelers bleek de ploeg de eerste wedstrijden van deze competitie nog geen geoliede machine. De laatste twee wedstrijden werden echter gewonnen, zodat NEO gewaarschuwd was.

Van Holland gaf zijn mannen dan ook de opdracht mee om vanaf het eerste fluitsignaal weinig ruimtes weg te geven en vooral spits Ruud ter Heide (ex-betaald voetbal) vast te zetten. Tevens zou “oude rot” Jordi Holtkamp zich niet teveel met de opbouw mogen bemoeien.

NEO begon zeer voortvarend want in de derde minuut lag de bal achter doelman Berends van de gasten. Het was Mauro Lohuis die het net wist te vinden na een gave actie van Jochem Stam: 1-0. Nog geen twee minuten later was wederom Mauro het eindstation van een mooie aanval, maar helaas belandde zijn inzet op de paal.

Ondertussen zocht Eilermark veelvuldig de levensgevaarlijke ter Heide, hij vocht een verbeten strijd uit met Bas Smits waarbij de NEO-verdediger in verreweg de meeste gevallen als winnaar uit de bus kwam. Waarschijnlijk irriteerde dit de geslepen aanvaller dusdanig dat hij al snel tegen een gele kaart aanliep.

Na een kleine twintig minuten had Tim Bijker op links een mooie actie in huis en zijn messcherpe voorzet werd maar net gemist door Max Brunninkhuis. Langzamerhand kregen de gasten wat meer grip op het spel en voortdurend werden er hoge ballen richting ter Heide gestuurd. Deze zwaaide in al zijn enthousiasme iets teveel met zijn ellebogen en trof daarbij Robin Oude Kamphuis waarop scheidsrechter Annink hem een kwartier voor rust voor de tweede keer deze middag een gele kaart toonde en hij in mocht rukken.

Alles leek hierdoor wat makkelijker te worden voor NEO, maar voor de thee werd er geen gebruik gemaakt van deze numerieke meerderheid. Integendeel, uit één van de hoge ballen raakte Eilermark nog een keer de lat boven Martijn Jacobs.

De tweede helft was qua voetbal stukken minder dan het eerste bedrijf: Eilermark posteerde Holtkamp (met 38 jaar nog steeds topfit en in de lucht niet te kloppen) al vlot in de spits en probeerde vooral met veel lange ballen onrust te stoken in de NEO-defensie. Dat de Bornse ploeg zich volledig aanpaste aan dit speltype mocht ze zich zelf aanrekenen, in niets was te zien dat het jonge team een overtalsituatie kende en slechts bij vlagen werd NEO nog gevaarlijk.

Hoe anders had het kunnen lopen wanneer Bas na een kwartier een door Robin Oude Kamphuis panklaar neergelegde bal tegen de touwen had gewerkt, maar helaas voor NEO mikte hij de bal over het doel. In de tegenstoot kreeg Eilermark een vrije trap en zoals de hele wedstrijd werd de bal hoog voor het doel gepompt, waarop een scrimmage ontstond waarbij uiteindelijk het geluk aan de NEO-zijde was en de bal weggewerkt kon worden. In de tegenstoot produceerde Wout Deterd een kanonskogel, maar helaas voor hem stond de doelman op de goede plaats.

Tien minuten later had NEO de wedstrijd alsnog in het slot kunnen gooien. Mauro zette goed door op de linkervleugel en zag Max vogelvrij staan, maar helaas had Max zijn vizier niet op scherp en schoot de bal hoog over.

De wederom verdienstelijk spelende Stijn Baars werd gewisseld voor Kent Arslani en de gasten brachten hun “joker” Hassan Bako in de ploeg. Een oude bekende voor veel  NEO-mensen, met weinig goede herinneringen (hij scoorde in vrijwel elke wedstrijd tegen NEO) en ook nu speelde hij het weer klaar om het net te vinden. Hij had hiervoor echter wel een penalty nodig die dubieus was. Een Eilermark-speler zocht slim het contact met een NEO-verdediger en liet zich vervolgens al buiten de beruchte lijnen vallen. De scheidsrechter gaf in eerste instantie voordeel maar bedacht zich en gaf toch een strafschop. Voor velen een raadsel, zelfs wat Eilermark supporters hadden het over “een goedmakertje”. Bako liet zich deze buitenkans uiteraard niet ontnemen en schoot onberispelijk de 1 – 1 binnen.

Vlak voor tijd raakte Mauro nog geblesseerd na een overtreding van Holtkamp en moest vervangen worden door Bob van Essen waarna er in de laatste minuten verder niets noemenswaardigs meer gebeurde.

In de wetenschap dat NEO met een overwinning de periodetitel had binnen gesleept zocht het team toch enigszins teleurgesteld de kleedkamer op. Over twee weken komen er nieuwe kansen wanneer NEO op bezoek moet bij SC Enschede dat ook in de race is voor de periode en de laatste weken ruime overwinningen heeft behaald. Spanning alom, want nog vijf teams maken kans op de eerste prijs van het seizoen.

Over twee weken wordt zoals gezegd de competitie hervat, want komende vrijdag om 19.30 uur komt de trotse koploper van de tweede klasse, Luctor et Emergo, op bezoek voor de beker.

NEO 2 won knap bij Victoria 2 (0-1) en blijft daardoor tweede op de ranglijst.

Response code is 404

 

 

Reacties