Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
31 maart 2022

NEO neemt het op tegen het sterke Schalkhaar

Na de regelmatige overwinning op Vogido van afgelopen weekend wacht NEO zondag een tegenstander van een heel ander kaliber. Schalkhaar, op voorhand een van de absolute kandidaten voor de titel, komt naar ´t Wooldrik. De ploeg van Marcel Geestman had bijna de eerste periodetitel binnengesleept in het thuisduel tegen NEO, maar een late penalty van Max Brunninkhuis verstoorde dat feestje en de periode ging mee naar Borne.

Sinds die bewuste zondag in november wist Schalkhaar verrassenderwijs nog maar twee keer te winnen, tegen Eilermark en Lemelerveld. In de laatste vier duels werd slechts één schamel puntje behaald, nogal teleurstellend voor een selectie die in potentie zo goed is. Ook het doordeweekse inhaalduel bij de ploeg in opmars, FC Suryoye, leverde een nederlaag op en dat was zuur, omdat de beslissende treffer pas in de absolute slotfase viel. Er zal ongetwijfeld volop geanalyseerd worden op sportpark de Horsterhoek op welke manier een omslag teweeg kan worden gebracht. De club heeft promotie namelijk nog steeds als doel en uiteraard is dat ook nog altijd mogelijk.

Het duel in Schalkhaar werd destijds zonder publiek gespeeld en NEO moest twee keer terugkomen van een achterstand. De krachtmeting was van een zeer behoorlijk niveau en beide ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder. Door het gelijke spel en de nederlaag van Eilermark kon NEO toen de titel van de eerste periode binnenslepen.

Afgelopen zondag speelde NEO een tamelijk goede eerste helft, creëerde legio kansen, maar gaf er ook een te groot aantal weg. Gelukkig is Vogido niet de meest scorende ploeg en Thijs Terhalle hield zijn veste wederom schoon. Na de pauze kende NEO pieken en dalen. Een erg matige start met alweer een paar mogelijkheden voor de thuisclub, maar uiteindelijk bleek het krachtsverschil te groot om echt in de problemen te komen.

Met totaal andere weersomstandigheden dan de laatste weekenden in het verschiet moet NEO er zondag voor gaan zorgen dat de wederopstanding van Schalkhaar nog minimaal een weekje op zich laat wachten. We zien u graag tegemoet op ´t Wooldrik.

 

Reacties