Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 december 2019

NEO neemt op waardige wijze afscheid van ongeslagen status van ruim een half jaar

NEO heeft op een koud Wooldrik afscheid genomen van de ongeslagen status. Dat gebeurde met opgeheven hoofd, want ondanks dat de koploper uit Apeldoorn door hun ervaring wat makkelijker speelde was NEO in grote delen van de wedstrijd gelijkwaardig. Columbia scoorde echter op cruciale momenten, terwijl NEO een paar keer pech had in de afwerking, soms te slordig was of doelman Leroy de Boer op hun pad vond.

Nadat aanvoerder Danny Koorevaar al na een minuut een corner overkopte, was Bas Spenkelink dichtbij de 1-0, maar zijn inzet, na een mooie voorzet van Bjorn Tijhuis, werd net geblokt.

Een tegenvaller was het feit dat een van de smaakmakers van het eerste deel van het seizoen, Jochem Stam, al heel vlot naar de kant moest met een liesblessure. Pascal van Berkum was zijn vervanger.

Na een kwartier viel de 0-1. Een mooie actie van Stefan Derksen kon met moeite tot hoekschop worden verwerkt door Bjorn Tijhuis, maar de aansluitende hoekschop kon door Jop van der Linden bij de tweede paal totaal ongehinderd van dichtbij worden ingekopt. De NEO-defensie had beter moeten weten.

Halverwege de eerste helft leek NEO op gelijke hoogte te komen. Een hoekschop van Jesse Keur werd ingekopt door Mauro Lohuis, maar doelman de Boer stond toevallig op de juiste plek en keerde de bal met zijn knie.

Nadat van de Linden de bal nog eens in de handen van Douwe Everink had gekopt, waren de volgende twee kansen voor Bas Spenkelink. Helaas moest de spits beide keren zijn meerder erkennen in de Boer.

Na ruim een half uur viel de 0-2. De afwerking was bijna klinisch en heel effectief, maar de manier waarop de slimme Güveli in balbezit kwam was tekenend voor de wedstrijd, waarin bij NEO voortdurend dingen net tegen zaten. Güveli kwam via een ongelukkige carambole in balbezit en rondde netjes af.

Vijf minuten later was het opnieuw een hoekschop die gevaar stichtte. De Boer ging onder de bal door, maar alweer Mauro Lohuis kopte rakelings over.

Nadat Güveli dankzij een geweldige redding van Douwe Everink niet zijn tweede goal kon laten aantekenen waren de laatste twee kansen voor NEO. Eerst werd een schot van Rick ten Tusscher nipt gekraakt en een halve omhaal van Bas Spenkelink eindigde in de grijpgrage handen van de Boer.

Het tweede bedrijf begon met een fraaie rush van Stefan Derksen die net kon worden gestuit door Douwe Everink, waarna de jonge goalie ook een schot van Maikel Lange goed pakte.

Rond het uur had NEO twee enorme kansen op een treffer. Eerst kopte Rick ten Tusscher fraai in na een hoekschop, maar weer stond de Boer op zijn post. Vlak daarna bediende Max Brunninkhuis met een steekpass Mauro Lohuis die opstoomde langs de achterlijn. Zijn voorzet kon helaas ternauwernood tot corner worden verwerkt.

Inmiddels was Twan Weghorst in de ploeg gekomen en steeds had het thuispubliek het idee dat er meer inzat. Maar ook steeds was het “net niet”, waarbij de beste kans voor Mauro Lohuis was die een voorzet van Bjorn Tijhuis net niet kon verzilveren.

Toen Jop van der Linde met nog vijf minuten een vrije trap subliem binnenschoot was de wedstrijd definitief gelopen. Ook een strak schot van Ron Spoler eindigde vlak voor tijd net naast in plaats van binnen de palen.

Met 3-0 won Columbia uiteraard verdiend, maar NEO heeft laten zien niet of nauwelijks voor de koploper onder te doen. De koploper was ervaren genoeg om NEO in de waan te laten dat er wat te halen viel, scoorde op ervaren wijze en maakte daardoor duidelijk terecht een van de koplopers te zijn.

Het kerstreces is aangebroken en voor NEO wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd bij het geplaagde Bon Boys op 26 januari. Tot dan!

Voor meer foto’s klik op de link voor het album

Bekijk het fotoalbum

 

 

Reacties