Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
31 januari 2016

NEO niet langs Berghuizen: 0-0

NEO heeft de goede lijn van de laatste competitiewedstrijd tegen Enter niet door kunnen trekken. In een duel dat vaak in het teken stond van toevalsvoetbal had de ploeg voor de pauze het verschil kunnen maken, maar verder dan een paar mooie kansen en twee “lattreffers” kwam het team van Jan Willem van Holland niet. Aan de andere kant kreeg de thuisclub voor rust ook een paar enorme mogelijkheden, maar Martijn Jacobs hield zijn doel schoon.

Met Jochem Stam en Bjorn Tijhuis voor Twan Weghorst en Coen Schwering begon NEO aan de tweede competitiehelft. Pascal van Berkum speelde wel, maar van hem kon je, na zijn operatie en enorme gewichtsverlies, uiteraard geen wonderen verwachten.

Nadat Dennis Olde Hendrikman al na vijf minuten de score had kunnen openen kreeg NEO via de in de spits geposteerde Job Ravelli de eerste kans. Uit de draai schoot hij millimeters naast. De tweede kans ontstond na een erg mooie aanval. Jon bediende met een hakje Tim Bijker die over schoot. Er brak een fase aan waarin NEO eigenlijk had moeten scoren. Job schoot op de lat na een vrije trap van Max Brunnkhuis die even later zelf de bal fraai richting de bovenhoek stuurde. De alerte doelman Koops kon de bal nog net tegen de lat tikken. De laatste kans was weer voor Job. Uit de draai schoot hij net te zwak in om Koops te passeren. Het slotakkoord was echter voor Berghuizen dat eerst een soortgelijke kans miste als die na vijf minuten en vervolgens een enorme kopkans. Het bleef echter 0-0 halverwege.

De tweede helft begon met een overtreding op Max in het strafschopgebied. Het NEO-kamp dacht aan een penalty, maar de man in het geel-zwart besliste anders. Even later een domper toen de goed spelende Mauro Lohuis door zijn enkel ging en vervangen moest worden door Kees Vreeswijk. Er volgde een fase waarin Berghuizen de bovenliggende partij was en NEO weer op zoek moest naar een goede veldbezetting. Er werd veel balverlies geleden en het team maakte het zichzelf daardoor soms erg lastig. De thuisclub kreeg wel een paar kleine kansen, maar was ook niet scherp genoeg. Langzaam herpakte NEO zich en kreeg nog een paar goede mogelijkheden. De degelijk spelende Bas Smits verstuurde een mooie pass op Job die de bal net niet genoeg kon controleren en Koops zag redden en Pascal kapte zijn tegenstander mooi uit, maar schoot vervolgens zelf in plaats van een vrijstaande ploeggenoot te zien. Nadat Berghuizen ook een paar speldenprikken uitdeelde was de laatste mogelijkheid voor NEO. Een vrije trap van Job vanaf de achterlijn werd rakelings over gekopt door Bas.

Twee punten verloren derhalve en NEO zag Oldenzaal tot op één punt naderen (de ploeg speelde wel een duel meer) na de eclatante 5-2 winst op Saasveldia. Komende zondag is het carnaval en wordt er niet gespeeld. Dan volgen twee cruciale wedstrijden. Eerst komt RSC op bezoek. De ploeg uit Rossum begon dramatisch aan 2016 door twee keer op rij te verliezen en zal alles in het werk stellen om daar niet een derde keer op te laten volgen. De week daarna volgt de kraker bij Oldenzaal dat met zes punten een prima start van aan dit deel van de competitie kende.


Foto's

Klik op onderstaande foto om de volledige galerij te bekijken.


Reacties