Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
21 maart 2019

NEO ontvangt concurrent voor de derde plek, Avanti Wilskracht

Na de minimale en weinig overtuigende zege in Saasveld afgelopen zondag komt er zondag een tegenstander van formaat naar ’t Wooldrik. Het door Michiel Mensink getrainde Avanti Wilskracht komt op bezoek. Gezien het mogelijke belang van de derde plek op de ranglijst een uiterst belangrijke krachtmeting. NEO heeft op dit moment twee verliespunten minder dan de ploeg uit Glanerbrug en met een zege zou er een mooie stap richting die derde plek gemaakt kunnen worden.

Elk jaar is het weer afwachten hoe de diverse teams uit de winterstop komen. Waar teams als Eilermark, de Tukkers, LSV en WVV’34 aan mooie reeksen bezig zijn, gaat het bij sommige teams een stuk minder. Ondanks twee zeges in de laatste drie duels kunnen we NEO ook gerust in die categorie scharen. Het sprankelende voetbal van het najaar zien we bij vlagen nog wel, maar in de duels tegen WVV, LSV en Saasveldia maakte NEO een erg wisselvallige indruk.

In Saasveld bereikte de ploeg bij lange na niet het niveau dat het team in haar mars heeft. Met name in de tweede helft moesten de toeschouwers vaak met gefronste wenkbrauwen toekijken. Gelukkig leverde dat geen schade op en de wedstrijd tegen Avanti is wellicht een perfecte aanleiding het spelpeil weer wat op te krikken.

Ook bij Avanti lijkt er wat zand in de machine te komen. Na een heel sterk najaar werd er in de laatste drie duels maar twee punten behaald. Tegen LSV incasseerde de ploeg een late tegengoal, tegen WVV werd verloren en in het thuisduel tegen Twenthe Goor kwam Avanti pas in de slotfase op gelijke hoogte middels een strafschop. Dat was overigens wel dik verdiend!

Het duel Avanti – NEO in januari kende ook al een bizarre afloop. NEO leek er met de overwinning vandoor te gaan, maar een prachtgoal van Jos Nijkrake leverde in extremis toch een gelijkspel op. In die wedstrijd speelde NEO echter beduidend beter dan de afgelopen weken.

Door de vele inhaalduels die nog gespeeld dienen te worden is het overigens nog steeds niet duidelijk hoe de tweede periode af gaat lopen. Wat heet, de laatste duels in die periode worden pas in april gespeeld! NEO heeft voor die periode ook nog twee duels te goed, thuis tegen Reunie en uit tegen Victoria’28. Er zijn nog meerdere kandidaten voor titel in die periode, met Eilermark en de Tukkers als voornaamste kandidaten. Ondanks dat er mensen ander beweren geeft een eventuele derde plek ook geen enkele garantie op nacompetitievoetbal. Dat hangt af van de laatste twee periodekampioenen.

Hoe dan ook, NEO moet eigenlijk uitsluitend naar zichzelf kijken en een overwinning tegen Avanti zou daarin een mooie stimulans zijn.

 

Reacties