Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
17 maart 2016

NEO ontvangt de Lutte dat al zeven wedstrijden ongeslagen is

In de schaduw van de historische tribune van AVC Heracles behaalde NEO afgelopen zondag de derde zege op rij, een overwinning waar niets op af te dingen viel, want ondanks de vroege achterstand domineerde NEO eigenlijk het hele duel. Een domper was het uitvallen van Bas Smits met een op het oog pittige enkelblessure en het is afwachten hoe dat herstel zal gaan verlopen. NEO heeft dit seizoen tot nu toe het geluk gehad dat de ploeg nauwelijks met blessures te maken heeft gehad en uiteraard is het te hopen dat dat richting het eind van het seizoen zo blijft.

Zondag komt de Lutte op bezoek en dat team mag best wel “één-van-de-teams-van-het-moment” genoemd worden. De mannen van Iwan Bult hebben al zeven wedstrijden niet verloren en dat kan voor een elftal dat tot de afgelopen speeldag op een rechtstreekse degradatieplek stond best wel opmerkelijk genoemd worden. Op 6 december werd er voor het laatst verloren, thuis tegen UD. De Lutte heeft mentaal een sterk team, want afgelopen zondag werd bv. met tien man een achterstand tegen Enter weggewerkt. Gelijke spelen tegen Berghuizen, RSC en Overdinkel waren ook uitstekende resultaten. Waar de Lutte het in het begin van het seizoen lastig vond om het net te vinden, scoorde men in de laatste vier potjes maar liefst elf keer!

Voor NEO breekt een enerverende periode aan met nog vier thuiswedstrijden en drie op “vijandelijk” terrein. Door de nederlagen van Saasveldia en Oldenzaal heeft het keurkorps van Jan Willem van Holland een klein gaatje geslagen met de achtervolgers. Maar nagenoeg elk team in 4A heeft nog volop belang bij de punten. Of het nou om de strijd om promotie gaat of om de hevige strijd tegen (al dan niet directe) degradatie, alle zeven tegenstanders van NEO hebben nog ijzers in het vuur.

In de eerste minuten van de wedstrijden van NEO moet je eigenlijk wel al aanwezig zijn. Heel vaak wordt er dan al gescoord, hoewel niet altijd door NEO zelf. Afgelopen zondag was het ook weer zover. Nu moest Martijn Jacobs al binnen twee minuten vissen, maar het was mooi om te zien hoe onverstoord NEO daarna de zaak ging proberen om te draaien en dat al voor de pauze bewerkstelligd had.

Ook in de Lutte, waar NEO indertijd de eerste periodetitel in de wacht sleepte, kwam de ploeg al heel vlot op achterstand om vervolgens toch met 4-1 te winnen. Zo makkelijk zal het vandaag zeker niet gaan, maar NEO moet in staat worden gesteld een goed resultaat neer te zetten om dan lekker een weekend rust te hebben alvorens de derby tegen Borne op het programma staat.

NEO F8 speelt vandaag de voorwedstrijd tegen de Lutte F4.

NEO 2 kon het afgelopen zondag helaas niet bolwerken tegen koploper Rigtersbleek. De mannen van Ben van Rijn zullen uit tegen de Tukkers de draad weer op moeten pakken om in de race om promotie te blijven. In Albergen wordt om 11.00 afgetrapt.

Reacties