Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
27 september 2018

NEO ontvangt de topfavoriet voor de titel, Sportlust Glanerbrug

Zoals al tijden het geval is kon NEO ook afgelopen zondag niet winnen van de Tukkers en werd het alweer een gelijkspel. Drie punten zouden ook absoluut te veel gewest zijn, want de Tukkers had na hun voorsprong een behoorlijk overwicht zonder dat overigens in grote kansen uit te kunnen drukken. Dat Stijn Baars, na een goede actie van Rick ten Tusscher, vlak voor tijd een penalty benutte en zo het punt veilig stelde was voor NEO mooi meegenomen.

NEO kan zich wel verwijten dat het voor de pauze een aantal prima mogelijkheden onbenut liet, maar dat laatste kon de thuisclub ook zeggen omdat Bob Peterman vlak voor rust een strafschop stopte.

Goed te zien voor NEO was dat de vervangers van de afwezige verdedigers zich uitstekend van hun taak kweten. Zowel Stijn Huls als Stijn Hondeveld kunnen terugkijken op een prima wedstrijd en dat Mauro Lohuis zijn mannetje staat als linksback was bekend.

Zondag wacht opnieuw een tegenstander van formaat als het door Hilbert van Gils getrainde Sportlust Glanerbrug op bezoek komt. De grensbewoners gaven meteen hun visitekaartje af door Twenthe Goor met 4-0 kansloos te laten. Een uitslag die ook in het kamp van de Goorse tricolores als zeer verdiend werd bestempeld.

Sportlust Glanerbrug was oorspronkelijk een zaterdagclub, maar heeft sinds een aantal jaren ook een zondagtak en zonder te overdrijven mag dat deel van de club een voortzetting van het failliet gegane Glanerbrug genoemd worden. Talloze topamateurs hebben onderdak gevonden aan de Kerkstraat in Glanerbrug.

Met spelers als Gradus Hempenius, Kevin Spanjaard, Desmond Holtman en Boy Strijker herbergt de ploeg naast veel kwaliteit ook de nodige ervaring. En wat te denken van Coen Gortemaker die HHC Hardenberg inruilde voor Sportlust. Verder heeft het team ook nog de beschikking over Oliver Temelkov die twee jaar gelden met 45 goals topscorer van de regio was.

Het blijft opvallend dat de club het kampioenschap niet als doel opgaf in de voetbalbijlage van Tubantia, want uiteraard is dat wel waar de oranjehemden naar streven. Elk ander doel zou ook absurd zijn met zo’n selectie.

NEO wil graag eenzelfde seizoen draaien als het vorige en als het enigszins kan meespelen om promotie, op welke manier dan ook. Dat de concurrentie, met Sportlust, Eilermark en de Tukkers hevig is moge helder zijn, maar dat was vorig jaar net zo en ook toen draaide NEO het hele seizoen bovenin mee.

Hoe het ook zij, de eerste drie duels kunnen een mooie graadmeter zijn voor de jonge ploeg van van Holland en wie weet is het team tot een mooie verrassing in staat.

 

Reacties