Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
20 maart 2015

NEO ontvangt Enter in duel der subtoppers

NEO zorgde afgelopen zondag voor een mooie verrassing door het sterke Reutum in eigen huis op 1-1 te houden. Een uitslag in schril contrast met de 0-5 thuisnederlaag eerder in het seizoen. Twee dingen vielen op: een zéér strijdbaar NEO en dat hebben we ook wel eens anders gezien en tevens een uiterst jeugdige ploeg. Om allerlei redenen ontbraken er vier spelers (dit nog los van Salim en Tom die al maanden afwezig zijn). Complimenten voor hun vervangers die het prima deden en Jan Willem van Holland veel meer opties geeft voor de komende wedstrijden.
De uitslag in Reutum was uiteindelijk terecht, maar NEO had  met wat mazzel zomaar driepunten kunnen meepikken, zeker omdat vlak na rust de bal steenhard op de onderkant van het Reutum-doel belandde. 0-2 had wel eens beslissend kunnen zijn.

Vandaag wacht Enter, met slechts drie nederlagen toch één van de sterkere ploegen in de 4e klasse A, dat twee weken geleden echter stuntte in negatieve zin. Vasse, dat nog geen wedstrijd gewonnen had, ging er met de volle buit vandoor in Enter. Dat moet een fikse teleurstelling geweest zijn voor de  ploeg van ervaren trainer Henk Mennegat, omdat ze wel degelijk uitzicht hebben op de bovenste vier plekken.

Begin november won NEO in Enter met 3-1 en dat kwam met name doordat de ploeg al na vijf minuten twee keer doel had getroffen en Enter eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aanliep. Na de 1-2 zag je echter wel degelijk dat de ploeg kan voetballen en pas nadat Max Brunninkhuis, na een mooie vrije trap, de 1-3 had gemaakt, was het een gelopen koers.
Enter beschikt over een paar individueel erg sterke spelers. Met Jules Wegdam, René Nijenhuis en Jeroen Nijhof hebben ze makkelijk scorende spelers in huis en doelman Mike Brinks gaat niet voor niets naar SVZW volgend seizoen.

Na de valse start in 2015 heeft NEO nu zeven punten uit drie wedstrijden verzameld en met nog zeven wedstrijden te gaan wordt het in alle opzichten een spannende aangelegenheid. Een goede serie zou de slotfase nog interessant kunnen maken, hoewel er nog steeds 7 ploegen boven je staan en Enter ook minder verliespunten heeft dan NEO. Er zullen dan ook punten moeten worden gepakt tegen de sterkere teams en daarin kan de wedstrijd tegen Enter een mooi begin zijn.

Voorafgaand aan de eerste teams spelen de teams van Enter F5G en NEO F9 een echte voorwedstrijd.

Bij beide wedstrijden hopen op een aantrekkelijk en sportief verloop.

Reacties