Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
18 september 2015

NEO ontvangt gedeeld koploper Berghuizen

Teleurstelling alom afgelopen zondag bij alles wat NEO een warm hart toedraagt. Een matige wedstrijd leidde tot een 1-0 nederlaag tegen een als hecht collectief en voor elke meter strijdend Vasse. NEO kreeg in de tweede helft meerdere kansen om de buit toch binnen te halen, maar de scherpte ontbrak om de goede goalie van de gasten te passeren. Vasse benutte daarentegen de eigenlijk enige kans in de tweede helft wel, NEO met een fikse kater achterlatend. Zoals Jan Willem van Holland in Tubantia al aangaf: “Alleen goed kunnen voetballen is in deze klasse niet genoeg”.

In de loop van de week bleek ook dat de vrees over de ernstige blessure van Bob Peterman helaas bewaarheid werd. Een kruisbandscheur maakte op die manier al na minder na tien minuten een eind aan het seizoen (zie een ander bericht op deze site). Uiteraard wensen we Bob een voorspoedig herstel toe.

Vandaag komt Berghuizen op bezoek, een van de vier voetbalclubs uit Oldenzaal. Het team degradeerde vorig jaar samen met Dedemsvaart rechtstreeks uit de derde klasse. De club is deels best te vergelijken met NEO: er wordt regelmatig tussen de tweede, derde en vierde klasse gependeld. Het team is uitstekend aan de competitie begonnen door van Fleringen en Enter te winnen. De verslagen lijken aan te geven dat in beide wedstrijden de tegenstander niet veel minder was, maar dan is zes uit twee zeer effectief.

NEO heeft ook in een verleden regelmatig met de club in het groen-wit te maken gehad. In de jaren 70 werd aan de Schapendijk, na een 2-0 achterstand, het kampioenschap in de vierde klasse behaald door uiteindelijk met 3-2 te winnen. Voorzitter Harrie Besselink maakte toen deel uit van het team.

Vorig jaar overleefde NEO de poulefase van de beker en stuitte daarna op de tegenstander van vandaag. Op een zeer natte dinsdagavond werd met 3-2 verloren ondanks een wereldgoal van Colin Neuber.

Berghuizen wordt getraind door Bert Jan Heupers die daarvoor bij Neede werkzaam was. De oefenmeester zag overigens een van zijn betere aanvallers, Dennis Agterbos, vertrekken naar zaterdagtweedeklasser en plaatsgenoot de Esch.

Moet NEO zich met een puntje uit twee wedstrijden zorgen maken? Ja en nee. In beide wedstrijden toonde NEO aan dat het voetballend best wel wat in haar mars heeft, maar als het resultaat dan minimaal is, dan moet dat deze week geleid hebben tot het proberen te achterhalen van de oorzaak en hopelijk kan NEO vandaag de achterstand op de Oldenzaalse opponent verkleinen tot twee punten.

Als voorprogramma speelt een combinatieteam van NEO F4 en F5 tegen Berghuizen F1.

In de ochtenduren gaat NEO 2 op bezoek bij Juventa ’12 2. De ploeg van Ben van Rijn heeft tot nu toe de maximale score behaald.

 

Reacties