Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
12 april 2019

NEO ontvangt met DSVD een moeilijk te kloppen tegenstander

NEO heeft dit seizoen bijna patent op wedstrijden waarin het verschil tussen de eerste en tweede helft enorm is. Zo ook afgelopen zondag in Hengevelde tegen WVV’34. Waar de toeschouwers zich in pauze afvroegen waarom NEO niet veel ruimer voorstond en het team ook na rust meteen een aantal riante mogelijkheden kreeg, gooide de onverwachte 1-2 zand in de machine. Van het overtuigende spel van het eerste bedrijf was niet veel meer over en WVV bleef tot in blessuretijd in de wedstrijd. Toen scoorde Jochem Stam de bevrijdende 1-3. Uiteraard verdiend, maar wat bibberden de vele Bornse fans langs de lijn. Het sportieve duel werd helaas ontsierd door drie rode kaarten en dat zal de nodige wedstrijden schorsing kosten.

Voor het eerst dit seizoen won de complete top zes van de ranglijst. Geen onderlinge duels dus en dat zal de komende tijd op geen enkele speeldag meer het geval zijn. Derhalve bleven de verschillen dit weekend onveranderd en werd het gat tussen de top zes en de rest alleen maar groter.

DSVD- NEO eindige diep in december in een deceptie voor NEO. Door twee goals van Patrick Gerritsen won de thuisclub met 2-0. Het enorme veldoverwicht van NEO ten spijt wist het geen bres te slaan in de rood-witte verdediging. De gasten uit Deurningen zijn inmiddels drie wedstrijden ongeslagen. Winst in Losser en gelijke spelen tegen WVV en Twenthe Goor. De ploeg van coach Niki Leferink lijkt met zeven punten voorsprong op Losser voorlopig vrij van nacompetitiezorgen en dat is in deze fase ook wel eens anders geweest. Dat de ploeg lastig te verslaan is blijkt wel uit het feit dat er nog maar zes keer werd verloren, slechts één keer vaker dan NEO.

Waar DSVD afgelopen zondag de nodige personele problemen lijkt te hebben gehad, had NEO in Hengevelde voor het eerst sinds tijden een geheel complete selectie ter beschikking. Helaas zal dat tegen DSVD niet weer het geval zijn, om meerdere redenen.

Met nog zes duels in het verschiet wordt het voor NEO steeds spannender. De ploeg wil uiteraard graag minimaal de derde plek behouden, maar hoopt stiekem ook nog op een misstap van Eilermark en Sportlust. Resteert nog de derde periode waarin NEO inmiddels ook de derde plek bezet, achter Eilermark en de Tukkers, teams die de maximale score hebben behaald. NEO kan zich geen eigenlijk geen enkele misstap veroorloven om de druk op de ketel van de concurrentie te houden.

 

 

Reacties