Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 april 2019

NEO ontvangt op vrijdagavond Twenthe Goor

Op basis van de thuiswedstrijd, die maar nipt met 2-1 werd gewonnen, had NEO zich een veel lastiger duel bij Losser voorgesteld dan het afgelopen paasmaandag in werkelijkheid werd. Het doelpuntrijke duel eindigde in een eclatante 8-3 zege voor de equipe van van Holland, die door het verlies van Sportlust inmiddels is opgeklommen naar een tweede plek, op nog steeds zes punten afstand van Eilermark.

Er waren veel Bornse toeschouwers naar sportpark Brilmansdennen gekomen die maar liefst elf goals konden bewonderen en dat hadden er ook gerust vijftien kunnen zijn. De NEO-treffers werden “eerlijk” verdeeld tussen vier spelers en het enige dat de ploeg zich kon verwijten was het feit dat er maar liefst drie tegentreffers geïncasseerd moesten worden en de eigen productie in de dubbele cijfers had moeten komen. Die mogelijkheden waren er namelijk in ruime mate.

Met een 3-6 tussenstand wisselde Jan Willem van Holland volop en het was mooi om te zien dat youngsters Sean Nijmeijer en Coen ten Tusscher moeiteloos meedraaiden.

Er resteren nog vier duels, waarvan de eerste twee, tegen Twenthe en Victoria’28, op een vrijdagavond worden afgewerkt. NEO hoopt uiteraard nog op een misstap van Eilermark, maar gezien het programma van de Glanerbruggers moet de kans daarop niet al te groot worden ingeschat. Ook de derby tegen Sportlust, komend weekend, lijkt een simpele prooi te worden voor de blauwhemden, gezien de onrust binnen de club en de deplorabele vorm waarin Sportlust momenteel verkeerd. En dan te bedenken dat de ploeg ook nog gewoon aan de nacompetitie mee gaat doen.

NEO heeft de koppositie dan wel niet meer in eigen hand, de deelname aan de nacompetitie wel degelijk. In de laatste periode staat de ploeg op de derde plek achter Eilermark en de Tukkers. Samen met een tweede dan wel derde plek in de eindstand zijn de vooruitzichten op een toetje begin juni reëel te noemen.

Vrijdagavond dus het thuisduel tegen Twenthe Goor dat in drie dagen tijd twee totaal verschillende resultaten op de mat legde. Na de doordeweekse 2-1 winst tegen naaste concurrent Losser kregen de tricolores op paasmaandag een fikse draai om de oren van het bezoekende Reutum dat met een 6-2 winst sportpark het Piepwillem verliet. Door de verliesbeurten van LSV en Losser lijkt Twenthe zich echter geen zorgen te hoeven maken om het directe klassenbehoud.

Het duel in Goor leverde NEO destijds een zeer ruime zege op en hopelijk kan de ploeg een zevende achtereenvolgende zege noteren om zodoende de druk op Eilermark in stand te houden.

 

Reacties