Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
04 maart 2022

NEO ontvangt oude rivaal Achilles´12

De kop van 2022 is er voor NEO af. Tegen een van de directe kandidaten voor de bovenste plaatsen, het Haaksbergse Bon Boys, werd met 1-1 gelijkgespeeld. Gezien de veldverhoudingen op het veld was het wellicht een terechte uitslag, maar op basis van paar grote kansen vlak voor tijd, een onterecht afgekeurde goal en een niet gegeven strafschop had er voor NEO wellicht nog meer ingezeten.

De ploeg van Michel Steggink speelde voor rust zeer aanvaardbaar, maar stelde daar een veel minder tweede bedrijf tegenover. De komende wedstrijden zal zo’n terugval voorkomen moeten worden, om meer puntverlies te voorkomen. NEO zag wel concurrenten Schalkhaar en Eilermark verliezen, hoewel het duel van laatstgenoemde tegen Lemelerveld nog even een juridisch staartje leek te krijgen, omdat de Sallanders een keer te vaak wisselden in de tweede helft.

Dan Achilles’12. De mannen van de nieuwe coach Omar Wennink pakten een punt bij Eilermark en verrasten afgelopen zondag met een 2-1 overwinning tegen het sterke Schalkhaar. Op donderdagavond speelde de ploeg de derby tegen ATC´65 en ook dat duel werd gewonnen, met 1-0.

De Wilbert-bewoners verkassen zoals bekend volgend seizoen naar de zaterdag, maar zullen ongetwijfeld proberen dat op een zo hoog mogelijk niveau te doen. De ploeg staat slechts vier verliespunten achter op NEO.

In de voorgaande twee seizoenen speelde NEO slechts één keer tegen Achilles’12. In december 2019 werd het 2-2 na een uitermate boeiende wedstrijd. Max Brunninkhuis en Ron Spoler brachten NEO op 0-2, maar in de slotfase wisten de roodhemden die achterstand weg te poetsen.

Achilles’12 is een geslepen en ervaren ploeg, met veel spelers die het klappen van de zweep kennen. Mensen als Danny Assink, Rick Deckers, Nick Harberink, Mart Schepers, Jeroen Visscher, Jorik Weierink en niet te vergeten Robert Wilens nemen karrenvrachten aan ervaring mee naar ’t Wooldrik. Dit gekoppeld aan een aantal jeugdige talenten en je zou van een mooie mix kunnen spreken. We zijn benieuwd hoe de krachtsverhoudingen zondag liggen op ’t Wooldrik bij deze derby

Reacties