Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
22 september 2016

NEO ontvangt Reutum in een duel om de tweede plaats

NEO – Reutum was twee jaar geleden een memorabel potje. In het eerste jaar van Jan Willem Holland kwam de ploeg van Mark Wijnreder al in de tweede wedstrijd naar ’t Wooldrik. NEO was de competitie desastreus begonnen door in Slagharen met 5-1 kopje onder te gaan tegen EMMS. Dat zou tegen Reutum wel even rechtgezet worden…..niet dus. Het naïeve NEO werd volledig overvleugeld door de compact en ijzersterk spelende ploeg in het blauw-geel die de effectiviteit hoog in het vaandel had staan. Het werd 0-5, waarmee NEO wellicht de grootste thuisnederlaag ooit kreeg te verwerken.

In de return ging het een stuk beter, want de latere promovendus kwam niet verder dan 1-1. Reutum promoveerde inderdaad, een prestatie van formaat voor de kleine dorpsclub. In het beslissende nacompetitie-tweeluik werd toentertijd met het Centrum afgerekend.

Toen topschutter Niek Brunninkhuis het jaar erop Reutum verliet had menigeen er een hard hoofd in wat betreft het behoud van het derdeklasser schap. Totaal ten onrechte, want de club handhaafde zich moeiteloos en eindigde zelfs keurig als vierde. Het team is bovendien relatief jong en kan nog jaren vooruit. Afgelopen zondag werd pas in de laatste seconde de derde overwinning verspeeld doordat Sc. Enschede een penalty benutte: 1-1.

Door de verdiende 3-1 overwinning bij Juventa’12 staat NEO in punten gelijk met Reutum en zou er wel eens een interessant duel kunnen ontstaan met aanpikken of even pas op de plaats maken als inzet. Beide teams hebben aangetoond makkelijk te kunnen scoren en dat kan een attractieve krachtmeting tot gevolg hebben.

NEO liet in Wierden zien dat er ook met een aantal potentiele basisspelers aan de kant een goed team op de been kan worden gebracht. Het begin was weifelend, maar na de 1-0 achterstand werd de draad met name voetballend uitstekend opgepakt. De ploeg, met 4 spelers onder de 20 in de basis, laat steeds meer vaste patronen zien gekoppeld aan erg veel beweging en beleving. Vooral dat laatste is bij NEO wel eens anders geweest en mag als groot compliment voor spelers en staf gelden. Leuk detail was dat youngster Stijn Baars zijn debuut maakte en daarop tevreden terug kon kijken.

Natuurlijk is een gedeelde tweede plek na drie wedstrijden leuk, maar zoals vorig jaar al zo vaak is gememoreerd, al dan niet een mooie serie neerzeten is vaak de basis het verdere verloop van het seizoen. NEO heeft in elk geval zes punten gepakt tegen teams die wellicht hoger waren ingeschat. Dat moet vertrouwen geven voor de komende serie leuke wedstrijden en zou dan ook fijn als veel NEO-aanhangers komen kijken ondanks dat FC Twente ook thuis speelt.

Het lekker presterende NEO 2 gaat op bezoek bij Markelo 2 dat afgelopen zondag het eerste puntje pakte. Aan de Endemansdijk wordt om 11.00 uur afgetrapt.

Reacties