Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
11 februari 2016

NEO ontvangt runner-up RSC uit Rossum

Het kalenderjaar 2015 begint voor NEO met horten en stoten. Nadat de wedstrijd bij Vasse werd afgelast kwam de equipe van Holland wel in actie tegen Berghuizen om vervolgens weer vrij te zijn in het carnavalsweekend. Daarin werd overigens wel geoefend tegen Wilhelminaschool.

Op 17 maart en 27 april staan nog inhaalzondagen gepland, maar verder is het programma gevuld tot en met 16 mei.

Zondag is het Rossumse RSC de tegenstander en de mensen die indertijd in Rossum waren komen kijken hebben één van de meest spectaculaire wedstrijden van het seizoen gezien. Een goed spelend NEO liet veel kansen liggen en stond dankzij een benutte strafschop bij rust zelfs met 1-0 achter. Toen de stand na rust middels een prachtige counter op 2-0 kwam leek het pleit beslecht. NEO kon echter de rug rechten en na een langdurige blessurebehandeling van de scheidsrechter wist NEO in een spectaculaire slotfase een 1-2 achterstand om te zetten in een 2-3 overwinning. Coen Schwering maakte destijds de winnende goal.

Voor NEO was dat toen de tweede in een lange reeks van overwinningen die alleen werd onderbroken door gelijke spelen tegen Almelo en twee weken geleden tegen Berghuizen.

De wedstrijd tegen Berghuizen was een middelmatige. NEO creëerde best veel kansen, maar kreeg er ook vrij veel tegen, een ongebruikelijk iets voor de meestal solide verdediging. Dat er na 90 minuten 0-0 op het scorebord stond was verdiend, maar gezien het aantal kansen verwonderlijk.

In het eerste deel van het seizoen was Jan Willem van Holland in de gelukkige omstandigheid dat de selectie vrijwel altijd compleet was. Dat lijkt in 2016 helaas wat anders te worden. Behalve de afwezigheid van Coen Schwering en (deels) Twan Weghorst kampt de selectie nu ook met een aantal (al dan niet kleine) blessures en zal moeten worden afgewacht hoe die zich ontwikkelen. Bij elke ploeg zal het immers zo zijn dat het kunnen opvangen van blessures, schorsingen enz. mede bepalend voor de resultaten zal zijn.

NEO kende een redelijke oefenperiode deze winter. Veel spelers kregen speeltijd en op die manier kon Jan Willem van Holland wat alternatieve opstellingen uitproberen.

RSC had een geweldig slot van 2015. De mannen van Hans Bossink wonnen hun laatste vijf wedstrijden met een imposant doelsaldo. 2016 begon echter in mineur. Eerste werden de drie punten, na een 3-1 voorsprong, toch nog in Saasveld achtergelaten terwijl een week later Vasse er met de volle buit vandoor ging. Voor wat de bovenste plaatsen betreft zit de ploeg even op het vinkentouw dus.

Het moge duidelijk zijn dat RSC er alles aan gelegen is de winnende draad weer op te pikken. Dat geldt uiteraard ook voor NEO, dat de hete adem van Oldenzaal in de nek voelt. Oldenzaal is op 21 februari overigens de volgende tegenstander van NEO!

Alle ingrediënten voor een spannende, spectaculaire en hopelijk sportieve pot voetbal die uiteraard weer om 14.00 begint.

Ook NEO 2 hervat de competitie. Het tweede gaat op bezoek bij de reserves van ATC ’65.

Reacties