Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
16 februari 2018

NEO ontvangt Sc Enschede in de strijd om de derde plaats

In de aanloop naar de belangrijke competitiewedstrijd tegen Sc. Enschede speelde NEO afgelopen dinsdag het bekerduel tegen zaterdaghoofdklasser Sparta Nijkerk. Waar NEO een ronde eerder nog voor een stunt had kunnen zorgen tegen een andere hoofdklasser, Silvolde, zat dat er dit keer niet in. Ondanks twee enorme kansen in de eerste helft kon NEO niet voorkomen dat de gasten bij rust al met 3-0 leidden. Jammer was dat twee goals ontstonden door van richting veranderde schoten. De einduitslag werd 0-4, maar NEO kan met opgeheven hoofd terugkijken op deze bekercampagne.

En nu wacht het duel met Sc. Enschede, waartegen NEO de derde plek gaat verdedigen. De ploeg van Paul Krabbe staat vijf punten achter NEO, maar heeft nog een wedstrijd te goed. Het laatste duel van de Diekmanbewoners werd een teleurstellende 0-0 tegen Juventa, waarbij wel moet worden aangetekend dat de ploeg een groot deel van het duel met tien man speelden.

NEO won op die speeldag met 2-1 bij Losser, hetgeen niet zonder slag of stoot ging, maar op de drie punten viel uiteindelijk niet veel af te dingen. “Uiteraard” wonnen beide koplopers ook weer, zodat de achterstand zeven, respectievelijk vier verliespunten blijft.

Omdat het niet ondenkbeeldig is dat Suryoye de tweede periode zal winnen en hetzij de ploeg van Walter Weghorst hetzij Barbaros kampioen wordt, is de derde plek op de ranglijst van eminent belang in het licht van een vervangende periodetitel, iets waar NEO zoals bekend vorig jaar totaal naast greep.

Het eerste duel tussen Sportclub en NEO liet zien dat de traditieclub over een aantal fenomenale voetballers beschikt en, eerlijk is eerlijk, NEO had verdiend om halverwege op achterstand te staan. Maar nadat Mauro Lohuis met een zondagsschot de 0-1 aan liet tekenen had NEO ook zomaar heel ver uit kunnen lopen, verdiend of niet.

Vorig jaar verloor NEO zes punten aan het team van de topscorer van 3A, Dave van der Molen. De lepe spits heeft inmiddels alweer 17 keer gescoord en dat op een totaal aantal clubgoals van 27. In Enschede kon hij geen stempel op de wedstrijd drukken en het is voor NEO te hopen dat hij dat zondag ook niet kan.

Hopelijk heeft NEO de spelers die dinsdagavond met een blessure uitvielen weer ter beschikking en kan er in een zo sterk mogelijk formatie aangetreden worden.

Voor het publiek hopen we op een spectaculair en sportief duel.

NEO 2 speelt om 11.00 uur thuis tegen FC Winterswijk 2 de trotse koploper in hun afdeling.

 

Reacties