Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 oktober 2015

NEO ontvangt traditieclub AVC Heracles

Na afgelopen weekend mag NEO zich zowaar gedeeld koploper noemen, nadat tegen UD Weerselo voor de vierde achtereenvolgende week een driepunter werd behaald. De ploeg van Jan Willem van Holland maakte het zichtzelf echter wel weer moeilijker dan nodig omdat de marge tot het eind slechts één doelpunt bleef ondanks meerdere kansen om de score te verhogen.

Zondag is AVC Heracles te gast. De club met de fantastische tribune promoveerde vorig jaar uit de vijfde klasse door op de slotdag de twee concurrerende teams definitief van zich af te schudden. De Almeloërs zijn daardoor sinds jaren weer vierdeklasser en het team begon de competitie uitstekend met twee overwinningen en evenveel gelijke spelen. Daarna liep de ploeg van Ronny Braak echter tegen twee nederlagen op, zodat een plek in de langgerekte middenmoot van de vierde klasse A hun deel is. Heracles is samen met Borne de meest scorende ploeg van de afdeling, maar kreeg ook al 13 goals tegen. Afgelopen weekend leverde het bezoek van plaatsgenoot SV Almelo een pittige potje voetbal, maar ook een teleurstellende 3-0 nederlaag op. Boegbeeld van Heracles is Gerrit Hendriks die volgens een Almelose website al 389 jaar in het eerste speelt. Feit is wel dat hij al menig team de das heeft omgedaan met zijn goals.

Zoals bekend werd het zondag 1-2 in Weerselo en tot nu toen is er nog geen wedstrijd geweest waarin NEO voetballend de mindere was. Integendeel zou je haast zeggen, want op basis van spelintentie en voetbaltechnische capaciteiten had de het team zelfs meer dan 13 punten kunnen hebben. Aan de andere kant…….wat betreft het scoreverloop zat het tegen RSC en UD natuurlijk mee, doordat er in heel korte tijd een achterstand toch nog kon worden omgebogen. Een compliment waard omdat het aangeeft dat het team het hoofd niet in de schoot legt en blijft vechten voor een goed resultaat. Het feit dat NEO in die wedstrijden überhaupt op achterstand kwam is wel typerend: de wedstrijd onder controle hebben, niet scoren en vervolgens uit een van de spaarzame tegenaanvallen wel treffers tegen krijgen. Maar zolang dat niet leidt tot puntenverlies zal er niemand zijn die daarom maalt.

Met een vrije zondag in het vooruitzicht zou het mooi zijn om voor de vijfde keer te winnen om daarna uit te kijken naar de uitwedstrijd tegen de Lutte en de derby tegen Borne.

Het wordt een mooie traditie, want ook dit keer spelen twee F-teams een voorwedstrijd die om 12.30 begint. NEO F9 speelt dan tegen Heracles F4.  Bij beide wedstrijden bent u van harte welkom!

NEO 2 won zondag heel fraai van koploper Bon. Boys en kan zich nu op gaan maken voor een treffen met de nieuwe lijstaanvoerder, Rigtersbleek 2. In Enschede wordt om 11.15 afgetrapt.

 

Reacties