Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
27 februari 2015

NEO ontvangt Vasse 1, maar ook VMC F3

NEO is het levende bewijs dat alle theorieën over goede voorbereidingen en een dito vervolg daarop in de competitie overboord kunnen worden gegooid. Wie vorige week een frivool spelend NEO met 7-0 zag winnen van mede-vierdeklasser Emos had geen enkel vermoeden dat de daaropvolgende competitiewedstrijd tegen de Tukkers eigenlijk kansloos verloren werd. Eigenlijk een kwestie van “history repeats”, want na 5 oefenwedstrijden in de winterstop (vier overwinningen en een gelijkspel) liep ook de wedstrijd tegen Oldenzaal al op een deceptie uit.

Qua voetbal zit er over het algemeen absoluut een stijgende lijn in het spel van het team van coach Jan Willem van Holland, maar voetbal, zeker in de 4e klasse, is meer dan “mooi spelen”. Goals worden soms wel heel makkelijk weggegeven ( de beide tweede doelpunten tegen Oldenzaal en de Tukkers) en de sporadische kansen worden niet verzilverd.

Van Holland nam in de nabeschouwing in Tubantia van afgelopen maandag geen blad voor de mond en was gewoon reëel: “We kunnen ons op dit moment nog niet meten met de hooggeplaatste teams uit onze klasse”.

Bottom line: NEO staat in de langgerekte middenmoot van de 4e klasse A, waar eigenlijk met een vliegende start in 2015 op meer gehoopt was.

Wanhopen? Absoluut niet!! Het nogal onervaren vlaggenschip van NEO gaat zich ongetwijfeld nog verbeteren op de minder sterke kanten. Sommige factoren hebben tijd nodig. Volwassenheid op voetbalgebied leer je niet van de ene op de andere dag.

Vandaag komt hekkensluiter Vasse op bezoek, een team waartegen NEO nog best wat goed te maken heeft. In het mooie dorpje werd in oktober met 1-1 gelijkgespeeld en samen met het gelijke spel tegen De Tukkers was dat het enige punt dat de mannen van Bert Stokkingreef tot nu toe behaalden. In die bewuste wedstrijd liep doelman Tom Spitshuis ook nog tegen een zware knieblessure op die hem lang aan de kant zal houden.

De achterstand van Vasse op Fleringen is inmiddels al opgelopen tot 8 punten, hoewel de blauwhemden wel 2 wedstrijden minder hebben gespeeld, omdat ze 2015 nog niet in actie zijn gekomen. De gasten zullen dan ook alles uit de kast halen dat verschil te verkleinen. Voor NEO zou het daarentegen een mooie gelegenheid zijn om via een goede pot de blik weer vooruit te richten.

VMC (de jeugdafdeling van Vasse en Manderveen) speelt met hun F3 een voorwedstrijd tegen NEO F8. Ook leuk om te zien!

In beide gevallen hopen we op leuke en sportieve wedstrijden.

 

 

 

 

 

 

Reacties