Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
10 september 2015

NEO ontvangt Vasse met voorwedstrijd van de G-teams

Na een wat wisselende voorbereiding was het nieuwe kunstgrasveld van Saasveldia afgelopen zondag het toneel van NEO’s eerste tegenstander in het seizoen 2015-2016. De wedstrijd bleek later bruut overschaduwd te worden door de zeer ernstige kruisbandblessure van doelman Bob Peterman. De jonge goalie zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen. Vorig jaar, in de uitwedstrijd tegen Vasse, overkwam Tom Spitshuis nagenoeg hetzelfde. Een bizarre herhaling binnen de keepersgroep van NEO.

De wedstrijd in Saasveld eindigde overigens in 1-1, iets waar NEO niet tevreden mee kon zijn. Afgezien van het feit dat er niet heel goed gespeeld werd, speelde de ploeg het laatste half uur tegen tien man en wist een na 1-0 voorsprong (prachtige aanval en dito goal van Twan Weghorst) toch niet vast te houden. Dat de arbitrage niet echt meewerkte zorgde voor extra zout in de wond, maar kan niet als oorzaak worden aangewend. In de voorbereiding zagen we soms vloeiend combinatiespel gepaard gaand met een positief agressieve wedstrijdinstelling en werd afgelopen zondagmiddag helaas te weinig aan de dag gelegd. Toen Saasveldia met tien man kwam te staan zag je de wedstrijd langzaam kantelen en dat mag de ploeg niet laten gebeuren.

Vandaag komt het Vasse van Bert Stokkingreef op bezoek. De mannen uit het mooie kerkdorp verbaasden vorig jaar vriend en vijand door middels een formidabele eindsprint direct klassenbehoud veilig te stellen. Vorig jaar speelde NEO in de uitwedstrijd teleurstellend gelijk met 1-1 en tot en met de 1-0 thuisoverwinning op de blauwwitten, begin maart, had Vasse nog maar twee (!!) punten vergaard. Maar vanaf dat moment begon de victorie: in de resterende 11 wedstrijden werden maar liefst 19 punten behaald, daarmee Fleringen en UD W tot de nacompetitie veroordelend, waar Sportlust Vroomshop de directe gang naar de vijfde klasse moest maken. Voorwaar een uiterst knappe prestatie gebaseerd op een hecht collectief een de uiterste wil om te winnen.
Vasse verloor de eerste competitiewedstrijd fors tegen Oldenzaal (0-4), mede door een erg vroege penalty. Rob te Nijenhuis, oud-speler van NEO, maakte overigens een van de Oldenzaalse goals.

Dat NEO niet “zomaar” even drie punten gaat pakken tegen Vasse is vorig jaar wel bewezen, maar gezien het voorhanden spelersmateriaal moet de equipe van Jan Willem van Holland daartoe wel in staat worden geacht. Uiteraard hopen we dat NEO rond vier uur het puntentotaal heeft opgeschroefd naar vier.

Na de keurige overwinning op BWO 2 gaat NEO 2 op bezoek bij Lemelerveld. Die wedstrijd begint al om 10.00 uur!

De G-teams van NEO spelen voorafgaand aan de hoofdmoot, om 12.15, uur een voorwedstrijd tegen elkaar. De G-afdeling is inmiddels een prachtig onderdeel van de vereniging geworden en u mag rustig iets eerder komen om ook die sterren te bewonderen.

We wensen u bij beide wedstrijden veel plezier.

Reacties