Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
08 mei 2018

NEO ontvangt woensdagavond het steeds weer verrassende Reutum

NEO maakt zich op voor twee thuiswedstrijden kort achter elkaar. Op de woensdag voor Hemelvaart is Reutum om 20.00 uur de tegenstander en een paar dagen later komt KOSC op bezoek.

Wat Reutum, de ploeg van Mark Wijnreder, elk seizoen weer presteert getuigt van grote klasse. Ongeveer vier keer zo klein als NEO, maar vervolgens zich al een aantal jaren keurig staande houden in de derde klasse is waarlijk een topprestatie.

Na het vertrek van alweer een Brunninkhuis (Hans vertrok naar Stevo) deed de ploeg nogmaals een klein jasje uit, maar na een erg moeizame start (met maar een schamel puntje uit de eerste vier wedstrijden) sprokkelt de ploeg de punten gestaag bijeen. Van de laatste vier wedstrijden gingen er dan wel drie verloren, maar daar zaten wel duels tegen Barbaros en Suryoye tussen.

Het verhaal van NEO is inmiddels helder. Nauwelijks te kloppen, maar een wedstrijd op slot gooien door de meestal ruim voorhanden kansen te benutten zit er helaas niet vaak meer in. Dat bleek ook in de uitwedstrijd van afgelopen zondag bij Oldenzaal waar NEO met name in de tweede helft een soort eenrichtingsverkeer bewerkstelligde. Dat leidde uiteindelijk maar tot één goal op, hetgeen slechts een schamel puntje opleverde.

NEO verdiende een compliment voor de manier waarop er in de tweede helft voor elke meter gestreden werd onder lastige omstandigheden. Hobbelige grasmat en een fysiek tot de grens spelende tegenstander. Jammer dat dat niet beloond werd met een zege.

Onderaan de ranglijst van 3A is het dringen geblazen. KOSC heeft inmiddels een forse achterstand op een nacompetitieplaats, maar vanaf plek zeven, waar Reutum op dit moment bivakkeert, komen nog zes clubs in aanmerking voor een minder leuk toetje, nacompetitie om degradatie te voorkomen. Daarbij worden diverse onderlinge duels gespeeld, zodat de uiteindelijke afloop waarschijnlijk pas op 27 mei helemaal helder zal zijn. Reutum wacht nog twee spannende duels tegen medekandidaten, tegen DSVD (thuis) en Juventa (uit). De ploeg heeft wel veruit het beste doelsaldo overigens.

NEO wil het seizoen natuurlijk extra cachet geven door de derde plek vast te houden, hetgeen nu definitief inhoudt dat er om promotie gespeeld mag worden. Natuurlijk is er een marge van vijf punten, maar gezien de spanning voor nagenoeg elk team is elke wedstrijd opnieuw een fikse uitdaging en dat geldt zeker voor die tegen Reutum.

Hopelijk kan NEO na drie gelijke spelen weer eens winnen en met een gerust hart gaan dauwtrappen.

 

Reacties