Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
24 april 2015

NEO ontvangt zondag EMMS in de strijd om de nacompetitieplaatsen

NEO tegen EMMS is de return van de seizoensouverture in Slagharen in september 2015. De ploeg van Berend Oosting veegde toen de vloer aan met NEO, want 5-1 was een flinke oorwassing. Na de mooie overwinning van de ploeg van Jan Willem van Holland in de beladen derby tegen Borne afgelopen weekend,  alsmede het verrassende verlies van EMMS tegen Fleringen kan een “zwart-witte” overwinning vanmiddag zomaar betekenen dat NEO boven de mensen uit Slagharen komt te staan, daarmee de spanning in de subtop van de 4e klasse A nog meer verhogend.

Borne – NEO was afgelopen zaterdag dan wel geen goede wedstrijd, maar liet duidelijk zien waar NEO progressie heeft gemaakt. Er stond een hecht team dat ook in fysiek opzicht gegroeid is, waarmee meteen een kwetsbaar punt uit de eerste seizoenshelft is verbeterd. En wie had gedacht dat na de 3 dramatische wedstrijden rond de winterstop NEO nu nog ergens voor zou spelen? De ploeg heeft het helaas niet meer in eigen hand, in tegenstelling tot bv. Borne, en zal in elk geval zelf nog drie keer moeten winnen om te kijken wat de concurrentie gaat doen.

EMMS op bezoek. Daar heeft NEO slechte ervaringen mee. Vorige jaar was dat de wedstrijd waarin NEO werd uitgeschakeld in de nacompetitie. Na de 0-1 winst in Slagharen leek er geen vuiltje aan de lucht en ondanks een geweldig eerste half uur ging NEO toch met 1-4 onderuit. EMMS bleek dodelijk effectief. De ploeg leek dit seizoen lange tijd een serieuze kandidaat voor het kampioenschap en zelfs de Tukkers haalde maar één schamel puntje in de beide onderlinge duels. Nu moet het team nog alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te halen want met NEO, Oldenzaal en Reutum volgen er nog drie pittige potjes.

NEO is alleen gebaat bij een overwinning, zo simpel is het. Het liefst hopen we dat dat gepaard gaat met een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij respect voor elkaar voorop staat.

De aanvang is als vanouds: 14.00 uur.

 

Reacties