Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
27 oktober 2016

NEO op het Diekman op jacht naar de eerste periode

Het had zo mooi kunnen zijn…..NEO was een minuut of vijf verwijderd van de eerste periode, maar oude bekende Hassan Bako gooide middels een benutte penalty vlak voor tijd roet in het eten, waardoor drie ploegen dichterbij konden komen en de afsluitende speeldag verdraaid spannend kan gaan worden.

Het uitduel tegen traditieclub Sportclub Enschede is daarmee cruciaal geworden, mede omdat ook de ploeg van Paul Krabbe nog kans maakt op de periode. De Diekmanbewoners staan drie punten achter, maar hebben een beter doelsaldo dan NEO.

Sc Enschede heeft een aantal roerige jaren achter de rug. Degradatie na degradatie en de ploeg haalde de pers eigenlijk louter nog op een negatieve manier. Daar kwam vorig jaar een eind toen de club onder leiding van Robert Weegerink kampioen werd en de weg omhoog vond. Daardoor en waarschijnlijk ook vanwege de aanstelling van Paul Krabbe kon Sportclub een flink aantal nieuwe gezichten begroeten, deels oorspronkelijk afkomstig van de club zelf.

Van de spelers die bleven zijn Dave van der Molen en de sluwe ervaren vos Patrick Schipholt de meest opvallende omdat ze tot nu toe het gros van de goals voor hun rekening namen. Eerstgenoemde trof inmiddels al elf keer doel en is topscorer van de derde klasse A.

NEO kende een mooi bekerweekend door Luctor met 4-3 te verslaan, terwijl Sc Enschede volgens het verslag nogal inspiratieloos met 4-1 ten onder ging tegen Witkampers. Maar aan bekerwedstrijden kunnen totaal geen conclusies verbonden worden, omdat zelden met de basiself gestart wordt.

In de NEO-selectie lijkt het lazaret leeg te raken. Rogier Olthof was de eerste die weer aan kon pikken. Voor Steven Zonder en Pascal van Berkum lijkt het eind van het blessureleed voorbij. Maar wat is het gaaf om jeugdige talenten als Stijn Baars, Kent Arslani en Hansito Nijhuis moeiteloos mee te zien spelen.

Het zou mooi zijn als beide teams op volle oorlogssterkte aan kunnen treden om op die manier elkaars krachten kunnen meten. Het resultaat zal op drie andere velden met spanning worden bekeken, want bij puntverlies van NEO maken ook Victoria’28, Vogido en de Tukkers nog kans op de eerste prijs van het seizoen.

We gaan er vanuit dat veel mensen de weg naar het Diekman weten te vinden om NEO 1 op hun missie aan te moedigen. 

Ook NEO 2 maakt kans op de eerste periode. Bij winst tegen RSC 2 en verlies van koploper Bon Boys is dat een feit. NEO 2 speelt om 11.00 uur thuis. 

 

 

 

 

 

Reacties