Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
04 september 2016

NEO opent met puntendeling bij WVV '34: 2-2

Jan Willem van Holland had na de enerverende 2-2 in Hengevelde een wat dubbel gevoel: “Ik vond dat we voetballend beter waren dan de tegenstander, maar helaas heeft zich dat niet vertaald in drie punten. Maar starten met een punt in een uitwedstrijd met redelijk goed voetbal is daarentegen weer prima”.

De coach sloeg de spijker op de kop. NEO kende een moeizaam begin waarin de ploeg het lastig had tegen de felle opponent die ook vrijwel overal fysiek de meerdere was en NEO goed weg kwam bij een bal op de buitenkant van de paal.

Na een kwartier kantelde de wedstrijd een beetje. Nadat Max Brunninkhuis via een tegenstander naast had geschoten kwam NEO na een kleine twintig minuten op voorsprong. Job Ravelli gaf de bal slim mee op Max die de WVV-goalie in de korte hoek verschalkte: 0-1

Diezelfde Max stond vijf minuten later bijna aan de basis van de gelijkmaker. Balverlies op het middenveld leidde tot een venijnig schot dat Martijn Jacobs goed pareerde. In het middendeel van de eerste helft creëerden de gastheren vrijwel niets meer en voor NEO had de goed spelende Jochem Stam na een mooie actie over rechts een slotpass die net niet zuiver genoeg was om een treffer op te leveren.

Toch kwam de thuisclub op 1-1. NEO had op de helft van WVV de ingooi moeten hebben, kreeg hem niet en werd vervolgens met een dieptepass totaal verrast. De lastige spits Wouter Horstink drukte koelbloedig af. Nog geen twee minuten later werd het bijna 2-1 maar Martijn redde keurig. Een belangrijke redding want in bijna de laatste aanval van de eerste helft scoorde NEO juist wel. Tim Bijker legde met een panna zijn directe tegenstander in de luren, de vervolgpass op Mauro Lohuis was daarna op maat en de goed spelende youngster tekende beheerst voor de 1-2.

De eerste twee mogelijkheden na de pauze waren voor NEO: Jochem kwam na een mooie actie iets te kort en Max onderschepte een foutieve pass, maar kreeg net niet voldoende controle over de bal. Korte tijd later viel het kwartje de andere kant op. Twee NEO-spelers gingen het duel aan op de rand van het strafschopgebied. Er leek geduwd te worden, maar toen arbiter Leushuis daarvoor niet floot en Job zijn tegenstander bij de enkel greep was een strafschop onvermijdelijk. Alweer Horstink velde het vonnis: 2-2

NEO moest zich herpakken en nadat Martijn zwijnde toen hij een terugspeelbal onder zijn voet door liet glippen (het werd slechts een corner) namen de zwartwitten het heft voetballend weer in handen. Max en twee keer Jochem waren dichtbij een treffer. WVV werd nog een paar keer gevaarlijk uit standaardsituaties en uit één daarvan moest Hamza de bal nog van de doellijn halen.

De uiterst sportieve wedstrijd leverde derhalve geen winnaar op en objectief gezien moet je daar vrede mee hebben. Komende zondag komt Suryoye naar ’t Wooldrik voor NEO’s eerste thuiswedstrijd. De ploeg van Theo Vonk kreeg vandaag, misschien wat verrassend, klop van Reutum en zal gebrand zijn op revanche. Een leuk affiche derhalve!

NEO 2 begon de competitie voortvarend door tegen ATC”65 2 met 3-2 te winnen.

Response code is 404

 

 

Reacties