Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
15 november 2018

NEO pakt de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen het geplaagde Victoria'28

Na een weekend zonder voetbalverplichtingen, maar wel met een leuk teamuitje, pakt NEO de draad weer op. De degradant uit de tweede klasse, Victoria’28, komt op bezoek.

De club van de Wesselerbrink zit in zwaar weer, want alleen tegen Twenthe werden er punten gepakt. De tricolores uit Goor werden met 2-1 naar huis gestuurd.
In het jaar dat NEO in de derde klasse debuteerde en Vogido voor zich moest laten, greep Victoria wel een periodetitel en hoefde toen maar één club te verslaan om te promoveren. Dat deed het team van toenmalige trainer Remco van der Weide en zette de stap omhoog. Helaas was het verblijf van korte duur en moest van der Weide helaas afscheid nemen met een degradatie.

In de zomerperiode is er een boel gebeurd bij de groenwitten. Met Jeroen Kiepman en Paul Krabbe werd een trainersduo van naam aangesteld, maar helaas verliet ook een groot aantal spelers de club. Zeer teleurstellend voor Victoria en dat het vlaggenschip dan moeite heeft om in de nieuwe samenstelling meteen tot prestaties te komen is niet zo heel gek. Van de zes nederlagen waren er trouwens een paar erg nipt en had er voor Victoria meer ingezeten.

NEO won de laatste twee duels erg ruim, maar de manier waarop was een wereld van verschil. Waar tegen Saasveldia alles meezat en de score absoluut geen afspiegeling van de ware veldverhoudingen was, was de 5-1 in Borculo dat wel. Reunie kon niet mee in het vlotte aanvalsspel en mocht NEO nog dankbaar zijn dat de ploeg bij vlagen erg slordig speelde in de eindfase, iets dat we vaker hebben gezien dit seizoen.

Tegen Reunie was Mauro Lohuis na zijn schorsing weer van de partij op zijn vertrouwde plek op het middenveld en hij kon meteen zijn stempel op de wedstrijd drukken door een paar fraaie acties. Het zal nog moeten blijken of Jochem Stam, Stijn Baars en Tim Bijker na hun blessures weer inzetbaar zullen zijn.

Tot de winterstop resteren NEO nog vijf duels, waarvan drie thuis. Sommige NEO-mensen rekenen zich al rijk omdat het duels zijn tegen clubs uit de lagere regionen van de ranglijst. En daarmee ligt meteen het gevaar op de loer. In 3A ben je tegen geen enkele ploeg zeker van je zaak, dat liet het duel tegen LSV wel zien. Dat geldt zeker ook voor het duel tegen Victoria. De Enschedeërs hebben dan misschien wel wat aan kwaliteit ingeboet, maar dat zullen ze op andere manieren proberen te compenseren. Een mooie uitdaging voor NEO om de reeks overwinningen uit te breiden naar drie.

 

Reacties