Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
02 maart 2017

NEO pakt de draad weer op met een thuiswedstrijd tegen WVV ‘34

Na een rommelige fase met veel afgelastingen en twee uitwedstrijden in competitieverband gaat NEO beginnen aan een serie van vijf wedstrijden waarvan er maar liefst vier op het vertrouwde Wooldrik gespeeld gaan worden. Komende zondag komt WVV ’34 uit Hengevelde op bezoek.

Zoals gezegd speelde NEO in 2017 twee competitiewedstrijden en in beide gevallen mocht NEO niet klagen over het eindresultaat. Bij Suryoye werd een felbevochten gelijkspel behaald en ruim een week gelden was de uitwedstrijd bij Reutum er eentje voor de geschiedenisboeken. NEO speelde de thuisclub helemaal weg in het begin en toen er na twintig minuten 0-2 op het scorebord stond en Reutum met tien man stond leek het een walk-over te worden. Hoe anders pakte het uit. NEO slaagde er pas in de slotfase in om de 3-2 achterstand om te buigen naar 3-4 en dat was eigenlijk teveel van het goede. Toen ook nog bleek dat koploper Vogido de punten aan Victoria ’28 moest laten kon er toch gesproken worden van een geslaagde zondag. Smet was uiteraard de rode kaart voor Twan Weghorst die samen met een Reutum-speler nogal overdreven weg werd gestuurd.

Na het carnavalsweekend moet NEO de draad dus weer oppikken. Het geplaagde WVV ’34 is de tegenstander. De club uit Hengevelde maakt een roerige periode door nadat trainer Joost Du Gardijn op non-actief werd gesteld. Uiteraard hopen de Wegdammers op een schokeffect en ze doen dat met voormalig trainer van het tweede team, René Hoekstra, aan het hoofd. Voor velen zal Hoekstra bekender zijn als een van de vele goede NEO-voetballers die de Hoekstra-familie voort heeft gebracht. Diverse omzwervingen in trainersland hebben hem nu in Hengevelde doen belanden.

WVV bevindt zich in een lastig parket. De ploeg won dit seizoen slechts één keer, in september 2016. Wel speelde het team zeven keer gelijk (waaronder een 2-2 gelijkspel tegen NEO), maar die schamele puntjes konden niet voorkomen dat men samen met Tubanters op dit moment op plek 13 staat, een plaats die directe degradatie zou betekenen aan het eind van de rit. Opvallend is het relatief lage aantal tegendoelpunten, maar het probleem ligt juist in het scorend vermogen: dertien goals in vijftien duels.

Voor NEO is de uitgangspositie helder: om de strijd bovenin vol te kunnen houden zal er regelmatig gewonnen moeten worden. De concurrentie is hevig bovenin en in no time kun je positie kwijt zijn. De tweede periode kan niet meer gewonnen worden en de ploeg van Jan Willem van Holland zal constant moeten presteren om kans op de prijzen te maken.

Uiteraard wensen we WVV en René Hoekstra het allerbeste, maar het punten behalen mag wat NEO betreft nog wel een weekje op zich laten wachten.

NEO 2 hervat de competitie met een uitwedstrijd bij Juventa ’12 2. In Wierden wordt om 11.00 uur afgetrapt.

Reacties