Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
03 mei 2018

NEO pakt de draad weer op met lastige uitwedstrijd bij Oldenzaal

Na de geweldige wedstrijd bij Suryoye kon NEO even op adem komen en de resultaten van een paar inhaalduels afwachten.

NEO resteert nog vijf wedstrijden waarvan drie thuis. Natuurlijk kun je een hele verhandeling gaan houden welke scenario’s er bestaan richting een mogelijke deelname aan de nacompetitie, maar NEO dient de lange serie van ongeslagen wedstrijden gewoon te continueren en vervolgens af te wachten of de derde plek inderdaad voldoende is. Ook in derde periode is er trouwens nog eer te behalen.

Zoals gezegd leverde NEO een mooie prestatie door koploper Suryoye op 3-3 te houden en met name de manier waarop er in de eerste helft gespeeld werd zal Jan Willem van Holland, zijn team, maar ook de vele supporters goed doen. NEO had gewoon ruimer voor moeten staan dan de 1-2 ruststand.

Ook Oldenzaal leverde een puike prestatie af. Eilermark, dat de laatste weken in bloedvorm was, werd met 2-1 verslagen. Zeer welkome punten in de strijd tegen degradatie. Vorig jaar wist Oldenzaal het vege lijf pas te redden in een tweeluik met Borne, dat overigens ook dit jaar op weg lijkt naar de nacompetitie. Knap werk!

In de eerste wedstrijd tegen Oldenzaal kwam NEO niet echt in de problemen en won met 5-0, maar het is inmiddels erg lang geleden dat NEO een dusdanig ruime overwinning wist te behalen.

Oldenzaal zag tot zijn schrik medekandidaten voor een nacompetitieplek punten pakken, maar gebeurt dat eigenlijk niet in de slotfase van elk seizoen? DSVD won van Reutum en Saasveldia van KOSC. Ook Losser pakte een nuttig punt. Om veilig te geraken moet Oldenzaal in vijf wedstrijden nog een gat van vier punten dichten. Eigenlijk vijf, want het doelsaldo van de mannen van Joost Klein Buursink is aan de magere kant. Wel wordt er nog tegen vier concurrenten gespeeld, dus er wel is wel degelijk perspectief.

Met iedere week onderlinge duels onderin moet Oldenzaal punten gaan pakken, dus NEO kan de borst natmaken voor het duel op ’t Hulsbeek. Hopelijk wordt het team ook dit keer weer massaal ondersteund.

Reacties