Je bent in beeld als je bij Neo speelt!
29 oktober 2017

NEO pakt de volle winst bij DSVD: 2-4

 

Na de onnodige nederlaag van afgelopen week tegen Barbaros moest NEO onder herfstachtige omstandigheden (windkracht vijf) tegen DSVD in Deurningen aantreden. Dit samen met het door de regen van afgelopen nacht doorweekte veld maakte het lastig om verzorgd voetbal te spelen.  Vooraf was bekend dat DSVD een nogal opportunistische spelwijze hanteert en dat was met deze weersomstandigheden zeker een voordeel voor de gastheren.

De eerste “kans” was dan ook voor de Deurningers  want al in de tweede minuut werd een voorzet vanaf rechts niet op waarde geschat, maar gelukkig kon het gevaar bezworen worden. In de daarop volgende tegenaanval werd NEO voor het eerst gevaarlijk. Een schot van Jochem Stam miste het doel maar dit was gelijk het startsein voor een enerverende eerste helft waarin NEO absoluut de bovenliggende partij was.

Logisch was dan ook dat de openingstreffer van Bornse voet kwam. Mauro Lohuis had een perfecte voorzet die door Rick ten Tusscher op waarde werd geschat en tot de 0 -1 werd verzilverd.

Vanaf de aftrap kreeg DSVD een vrije trap net buiten het strafschopgebied maar de goed ingeschoten bal werd voortreffelijk onschadelijk gemaakt door Bob.

In de 21e minuut had Pascal een prima actie door drie man het bos in te sturen waarna Ron Spoler een geweldige voorzet (of was het een schot op doel?) afleverde die door Jochem Stam op magistrale wijze tot doelpunt werd gepromoveerd: 0 – 2. Kat in het bakkie zou je zeggen, maar hoe anders kan het lopen. Na een kleine tien minuten het spel te hebben gecontroleerd zorgde een misverstand in de defensie ervoor dat de gastheren op een wel hel simpele wijze terug in de wedstrijd kwamen. Verkeerd uitverdedigen door het centrum en Paul Eshuis, de spits van DSVD kon simpel de 1-2 aantekenen. In principe niets aan de hand, zeker niet toen Rick door een mooie steekpass van Tim Bijker vrij voor de doelman verscheen maar helaas een teenlengte tekort kwam. Enkele minuten later kreeg wederom Rick de kans om de wedstrijd in het slot te gooien na een blunder in de Deurningse defensie, echter op het moment suprême gleed hij onderuit daar waar hij de bal voor het intikken had.

Een minuut voor de thee haalde Jochem nog een keer geweldig uit maar zag zijn inzet uiteen spatten op de paal. Dit was gelijk het laatste wapenfeit van het eerste bedrijf.

De tweede helft kwam DSVD met Mark Jan Fledderus op de proppen. De ex-prof van o.a. FC Groningen/Heracles/Roda JC speelde tot nu weliswaar niet vaak voor de Deurningers maar wist wel gelijk zijn stempel op het spel te drukken. De gastheren leefden gelijk op en dat werd al in de 46e minuut duidelijk toen de bal vanaf een meter of 25 vanaf de linkerkant door Bouke Seiger snoeihard in de verre kruising werd gekegeld: 2 -2. Een zondagsschot zoals men dat noemt!

Hierna ging NEO mee in het spel dat de gastheren op de mat legden: lange ballen en zelden naar “voetballende oplossingen” zoeken. In de 55e minuut ontsnapte NEO aan een achterstand toen de spits een perfecte voorzet net niet tot doelpunt wist te promoveren.

In de 66e minuut kwam Wout Deterd voor Tim Bijker in het veld. Enkele minuten daarna werd NEO een glaszuivere penalty onthouden, een verdediger speelde de bal met zijn hand maar waar dit voor iedereen duidelijk zichtbaar was gaf de scheidsrechter niet thuis.

Uit de tegenaanval een gevaarlijke situatie voor het NEO-doel maar de bal caramboleerde via Robin Oude Kamphuis net naast. Weer twee minuten later werd een vrije trap van Mark Jan Fledderus onschadelijk gemaakt door Bob.

Dit was gelijk het laatste wapenfeit van de Deurningers. In de 78e minuut lanceerde Ron Spoler Pascal van Berkum en deze wist na een mooie rush de 2 – 3 aan te tekenen. Direct hierna kreeg Rick ten Tusscher een kopkans maar helaas belandde zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal. De laatste actie van Rick, hij werd daarna uitstekend vervangen door Jesse Keur.

DSVD zette hierna nog even aan voor een slotoffensief maar kon niet echt gevaarlijk meer worden. Sterker nog, Ron Spoler kon in de 84e minuut een perfecte counter net niet omzetten in een doelpunt omdat de keeper met een uiterste krachtinspanning de bal nog wist te keren. Een minuut later zag Mauro de keeper te ver voor zijn doel staan en mikte vanaf 35 meter perfect, helaas wist de doelman met zijn vingertoppen toch nog redding te brengen. Nog twee minuten later werd de wedstrijd alsnog beslist: Mauro Lohuis brak uit, behield het overzicht en stelde Ron Spoler in staat de 2 – 4 binnen te tikken.

Al met al een enerverende maar niet al te beste wedstrijd. Als je dan toch als verdiende winnaar van het veld stapt mag je best tevreden zijn.

Beide koplopers, Barbaros en Suryoye, wonnen ook, zodat NEO op de derde plek blijft staan. Komende zondag komt Avanti op bezoek. De promovendus uit Glanerbrug doet het uitstekend en staat op de vierde plaats. Alle hens aan dek dus voor de mannen van Jan Willem van Holland. Graag tot zondag!

NEO 2 verloor jammer genoeg van de Tukkers 2, maar NEO VR1 won opnieuw! Heino werd met 5-1 verslagen.


Reacties